Kørelærer advarer mod livsfarlige rundkørsler efter dødsulykke

Løsningen er simpel. Rundkørslerne bliver mindre farlige, hvis man beskærer beplantningen. Sådan lyder det fra en kørelærer i et åbent brev til Solrød Byråd.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kørelærer fra Solrød, Per Ahlehoff, har skrevet et åbent brev til Solrød Byråd. Han vil have politikerne til at gøre noget ved rundkørslerne på Solrød Strandvej, som han kalder "livsfarlige".

Per Ahlehoff har været kørelærer i Solrød i 33 år.
Per Ahlehoff har været kørelærer i Solrød i 33 år.
Foto: Privat foto

- Det er helt uholdbart. Jeg kører med elever på vejen dagligt, og ved rundkørslerne er det som at spille russisk roulette. Alle skal være på dupperne, for at det ikke går galt, siger han og fortsætter:

- Jeg bliver ofte nødt til at træde på bremsen, fordi der kommer en bil, når eleverne kun er nået halvt ind i rundkørslen.

Per Ahlehoff mener, at situationen er særligt farlig for cyklister og fodgængere, og for en måned siden gik det da også galt.

En 69-årig kvinde, der var på cykel, mistede livet, da hun blev påkørt af en bil på vej ind i en af rundkørslerne på Solrød Strandvej.

Vil have beplantning "rundbarberet"

Ifølge kørelæreren er problemet med rundkørslerne, at man ikke kan orientere sig ordentlig. Midt i rundkørslerne er der nemlig beplantning, der gør det svært at se, om der kommer en bil fra modsatte side.

- Når rundkørslerne så samtidig er små, og der er flere og flere biler på Solrød Strandvej, bliver det farligere og farligere, siger han.

Her er en af rundkørslerne på Solrød Strandvej.
Her er en af rundkørslerne på Solrød Strandvej.
Foto: Per Ahlehoff

Per Ahlehoff mener, at løsningen på problemet er simpel. Kommunen skal sørge for, at beplantningen ikke er højere, end at man som trafikant kan se biler på den modsatte side af hver enkelt rundkørsel, lyder det.

- Man skal bare kunne se, hvad der foregår. Man kunne godt lave nogle flere tiltag, men det, synes jeg, er unødvendigt, siger han.

I det åbne brev til byrådet skriver han da også:

"Inden der udtænkes dyre løsninger vil jeg foreslå at der udføres en mere eller mindre omkostningsfri "rundbarbering" af beplantningen i og omkring rundkørslerne, så oversigtsforholdene genskabes, til gavn for de bilister, cyklister og fodgængere der gerne vil kende "oddsene" inden de bevæger sig ind i rundkørslen, og dermed kan færdes mere trygt."

Borgmesteren er skeptisk

Spørger man borgmesteren i Solrød, Niels Hörup (V), mener han ikke, at en beskæring af beplantningen i rundkørslerne er den rigtige løsning.

- Ifølge Vejdirektoratet og politiet nedbringer det faktisk antallet af færdselsulykker, at man har beplantning, fordi de dårligere oversigtsforhold får folk til at sænke farten, siger han.

quote Ifølge Vejdirektoratet og politiet nedbringer det faktisk antallet af færdselsulykker, at man har beplantning, fordi de dårligere oversigtsforhold får folk til at sænke farten.

Niels Hörup, borgmester, Solrød, Venstre

Sidste år besluttede et enigt byråd i Solrød, ifølge borgmesteren, at "trafiksikkerheden er af høj prioritet", og at byrådet vil "se på muligheden for at nedbringe hastigheden i rundkørslerne."

Kommunen er nu i gang med at få kortlagt trafikken ved hjælp af droner, som de vil bruge til at vurdere, hvilke tiltag der giver mening at bruge ved rundkørslerne.

- Vi forventer at få en afrapportering til sommer, hvor vi så også får svar på, hvordan man kan nedbringe hastigheden, siger borgmesteren.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Odderbro

Sjældent rovdyr vender tilbage til Sjælland: Nu skal særlig bro hjælpe dem gennem trafikken

flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Vis mere
tørke

Tørken stiger: Fem gode råd til at mindske vandforbruget i sommervarmen

politiagent Louise Borglit drab drabssag Elverparken Herlev efterforskning retssag

Onkel blev ringet op af tiltalt på drabsdag: ”Han virkede meget langt ude”

Vis mere