Jan undrer sig: Kan man fravælge SMS’er fra Digital Post i dagtimerne?

En ny løsning gør, at man ikke længere modtager SMS’er fra Digital Post i aften- og nattetimerne. Men hvad med dem, der arbejder om natten og sover om dagen?

For nyligt kunne vi fortælle, at Digitaliseringsstyrelsen har lanceret en ny Digital Post-løsning, der blandt andet sikrer, at borgerne nu slipper for at modtage modtage beskeder på mobilen om at læse deres e-post på alle tider af døgnet.

- Vi har lanceret en ny løsning til Digital Post, som gør, at man ikke får SMS'er om natten mellem klokken 18 og 8, fortalte vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, Adam Lebech, til TV 2 Lorry.

I den tidligere ordning kunne man fravælge SMS’er fra Digital Post i tidsrummet 21 til 7.30. Ordningen er ikke en del af den nye Digital Post-løsning, da ingen borgere som udgangspunkt vil modtage beskeder i aften- og nattetimerne.  

Den nye ordning har fået Jan Præstkjær fra Hvidovre til at skrive til Spørg Os på TV 2 Lorry med spørgsmålet:

- Hvad skal dem, der arbejder om natten (for eksempel i politiet, sygehusvæsnet, med bustransport, lastbiler, toge, taxaer, søfart og flytransport) gøre i forhold til SMS’er fra Digital Post? Skal de vækkes midt om dagen i deres "nattesøvn"?, spørger Jan Præstkjær.

Det her er et af vores Hurtige Svar

• Se, hvad vi allerede har svaret på

• Stem på ugens udvalgte spørgsmål

• Skriv dit eget spørgsmål, der kan undersøges journalistisk

• Kom ind på Spørg Os siden her

SMS’er kan fravælges

Det har vi spurgt Digitaliseringsstyrelsen om. Beskeden fra styrelsen er, at hvis man ikke ønsker at få SMS-beskeder fra Digital Post i dagtimerne, er løsningen at at gå ind og fravælge servicen på mobilen. 

- Det er et frivilligt tilbud at få adviseringer fra Digital Post. Man kan til hver en tid fravælge at få adviseringer på SMS, ligesom man også kan vælge at få adviseringer på mail frem for eksempelvis SMS, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Betyder det, at den nye ordning ikke giver mulighed for at framelde sig SMS’er fra Digital Post på visse tider af døgnet?

- Ja, man kan ikke angive forskellige tidsrum, hvor man ønsker at fravælge SMS’erne, oplyser Digitaliseringsstyrelsen. Det er enten eller.

Tak til Jan Præstkjær for spørgsmålet!

Marianne Sonne skrev for nyligt til Spørg Os for at få svaret på, hvorfor hun modtog SMS’er fra Digital Post om natten. Svaret kan du finde i videoen nedenfor:

Tak til Jan Præstkjær for spørgsmålet! 

Spørg Os - Formular

_