Miriam spørger: Hvorfor giver Rejseplanen ikke alternative ruter, når vejene er blokeret?

Miriam undrer sig over, at Rejseplanen ikke har nogen information om, hvor man kan stige på bussen, eller hvilken bus man i stedet skal tage, hvis ruten er spærret.

København er ofte vært for store arrangementer, der gør, at veje bliver spærret af. Alene sidste weekend husede hovedstaden Copenhagen Pride og Ironman Copenhagen. 

Det kan gøre det svært at komme frem til sin destination, hvis man skal med offentlig transport, oplever Miriam Bøgsted fra København. 

Hun har derfor henvendt sig til TV 2 Kosmopol for at få svar på spørgsmålet: 

"Hvorfor har Rejseplanen ikke en funktion, som viser alternative ruter, når busser kører andre ruter på grund af arrangementer og vejarbejde? Man får blot at vide, at bussen ikke benytter de pågældende busstoppesteder."

Spørg Os

 • Denne artikel er blevet til på baggrund af TV 2 Kosmopols brugerinddragende fællesskab Spørg Os.

 • Her kan alle skrive ind med deres spørgsmål eller undren fra hverdagen som borger i hovedstadsområdet.

 • Følg med i afstemningen og stil dit eget spørgsmål her i artiklen.

Selv tager Miriam Bøgsted ofte bussen 5C gennem byen, og hun undrer sig over, at Rejseplanen ikke har nogen information om, hvor man kan stige på bussen, eller hvilken bus man i stedet skal tage, hvis ruten er spærret. 

TV 2 Kosmopol har taget spørgsmålet videre til Rejseplanen, som forklarer, at de rigtigt nok ikke har sådan en funktion. I hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. 

- Der er nogle systemmæssige begrænsninger i Rejseplanen, som betyder, at det desværre ikke er muligt at vise alternative ruter ved begivenheder med kortere varighed som eksempelvis Copenhagen Pride, skriver Jens Willars, kundedirektør hos Rejsekort & Rejseplan A/S, i en mail til TV 2 Kosmopol. 

Ændring på vej

Det er primært busser, der bliver berørt af de store events i København, oplyser han. 

Når der er store arrangementer i byen, som der var denne weekend, får brugerne af  Rejseplanen en besked på deres søgning om, at den pågældende rute er lagt om. Teksten fremhæves med en advarselstrekant.

- På den måde bliver det tydeligt for kunderne, at der er noget, de skal være opmærksomme på, oplyser Jens Willars. 

Rejseplanen er med på, at de rejsende har har brug for en løsning, der rækker ud over advarslerne:

- Vi arbejder allerede med, at det fremadrettet skal være muligt for kunderne at få et alternativt ruteforslag ved større ændringer, oplyser han. 

TV 2 Kosmopol har ikke kunnet få svar på, hvornår en ændring er 'større', eller på, hvornår brugerne kan forvente alternative ruter i Rejseplanen.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Afstemning

_

TV 2 Kosmopol har også spurgt Rejseplanen, hvad de rejsende skal gøre, når de når opdager, at deres normale busstoppesteder springes over.

Hvad gør man, hvis man skal på eller af bussen et af de steder, hvor bussen ikke kører hen?

- På nuværende tidspunkt er vores bedste råd til kunderne, at de orienterer sig i Rejseplanen, og i situationer, hvor der er arrangementer, at de finder en alternativ rute uden om de berørte områder, oplyser Jens Willars. 

Tak til Miriam Bøgsted for spørgsmålet!

Har du et godt råd til, hvordan man finder alternative busruter, når de normale ruter er spærret af? Så skriv det i formularen under artiklen her. 


Spørg Os - Formular

_

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik