Stormen Urd nærmer sig: Sådan forbereder du dig

Lad dig ikke overraske af vejret - med få forberedelser mindsker du risikoen for, at du selv eller dit hus kommer til skade.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring kl. 22 forventes stormen Urd for alvor at gå i land på Sjælland, lyder prognosen lige nu fra TV 2 Vejret. 

Det er dog ikke for tidligt at forberede sig på det voldsomme vejrs ankomst. 

Syv stormråd

  • Pas på løse genstande: Ryd op rundt om dit hus og hvis du har en trampolin bør den fastgøres. Oppe på taget er det en god idé at fjerne eventuelle løse tagsten. På stranden bør joller og lignende fjernes eller fastgøres.
  • Husk dyrene: Har du dyr gående på kystnære strækninger, og er det muligt at flytte dem, så få dem til et mere sikkert sted. 
  • Forebyg oversvømmelser og vandskader: Her kan du bruge sandsække som et skjold mod, at vandet trænger ind i dit hus, eventuelt med et stykke plastik op ad yderdøren og håndklæder på indersiden som ekstra tætning. Og husk at få de værdifulde og vandfølsomme genstande flyttet til et sikkert sted. 
  • Vær opdateret: På vejrudsigten og meldingerne fra myndighederne. Det bliver du blandt andet her på tv2lorry.dk
  • Tilmeld dig sms-ordning: Bor du i Nordsjælland kan også holde dig opdateret ved at tilmelde dig Nordsjællands Politis sms-ordningen Tryk Politi på hjaelppolitiet.dk. Politiet opfordrer desuden til, at du sender SMS'erne videre til naboer, venner og andre, der kunne tænkes at blive berørt.
  • Vær elektronisk beredt: For at du kan holde dig opdateret på mobil og computer, kræver det naturligvis, at du har sørget for at de er fuldt opladt til hvis strømmen går. I det tilfælde er det også en god idé at have lommelygte og stearinlys parat.
  • Pas på udenfor: Tagsten, grene og andre løsetagsten er til fare, hvis du bevæger dig uden for, så hold øjenene åbne. Det samme gælder oversvømmelser. Følg myndighedernes anvisninger. Desuden bør vinduer og døre holdes lukkede. 
Kilde: Rådene bygger på oplysninger fra Nordsjællands Politi i samarbejde med Beredskabsstyrelsen og Frederiksborg Brand og Redning.

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere