Ed Sheeran-gæster donerer kvart million i pant til Røde Kors

De 160.000 mennesker, der i sidste uge var til Ed Sheeran-koncert på Amager, har doneret i alt 250.000 kroner i pant. Røde Kors kalder det "et rigtig højt beløb".

Efter fire dages popekstase i Øresundsparken er pant-boet nu gjort op. 

Det lader til, at der er blevet hældt nogle bajere i nakken. Og at der sidder nogle moralske hoveder ovenpå de nakker. 

For Røde Kors har, over de fire dage Ed Sheeran spillede i Tårnby, fået doneret 250.000 kroner i pant. 

Det er i høj grad koncertgængernes fortjeneste, da det er deres fadølskrus, som har kastet den kvarte million af sig. 

- Det er bare megapositivt og et rigtig højt beløb. En fantastisk indsats over hele linjen, siger kommunikationsmedarbejder i Røde Kors, Maja-Cæcilie Glavind til TV 2 Lorry.

quote Jeg vil gerne hjælpe, hvor jeg kan

Morten, parathjælper

Parathjælpere samler ind

Alle pengene er samlet ind som frie midler, hvilket vil sige, at de kan gå til udsatte børn i ind- eller udland. Det skriver Røde Kors i en pressemeddelelse. 

Krusene er blevet indsamlet af Røde Kors Parat, som er et nationalt hjælpenetværk, hvor alle, der har lyst, kan udføre et frivilligt stykke arbejde, hvor der er behov for det. 

Det er 120 parathjælpere tilknyttet nødhjælpsorganisationen, der over de fire koncertdage har fundet sig i fulde folk og klistrede pantfingre.

Men det gør de hellere end gerne. 

I hvert fald hvis man spørger parathjælperen Morten. 

- Jeg meldte mig som Parathjælper som følge af krigen i Ukraine. Det kom tæt på mig, fordi jeg har boet og arbejdet i Rusland og Ukraine og har venner og bekendte i begge lande. Så jeg følte, at jeg måtte gøre et eller andet. Så det passede lige, at jeg kunne være med i dag. Jeg vil gerne hjælpe, hvor jeg kan, fortalte Parathjælperen Morten til Røde Kors.

Hvad er en Parathjælper? Og hvordan bliver jeg det?

  • Røde Kors Parat er et landsdækkende netværk af frivillige. Det opstod under den første Covid-19-bølge, fordi der var mange som var meget isolerede, og som derfor gerne ville hjælpe folk i fællesskab med andre, fortæller kommunikationsmedarbejder i Røde Kors Maja-Cæcilie Glavind. 

  • En parathjælper bliver spurgt om hjælp, når der opstår et behov i vedkommendes nærområde. Det kan være at hjælpe et andet menneske, der står i en akut situation eller at træde til ved større kriser. 


  • Fælles for hjælpeopgaverne er, at de er tidsbegrænsede, og at man selv bestemmer, hvilke opgaver, man siger ja til.


  • Som parathjælper forpligter man sig ikke til et vist antal eller typer af opgaver. Og træder kun til i det omfang, man har tid og lyst til. 


  • "Stemningen herude er rigtig god. Folk er meget søde og tager pænt imod os, så det er rigtig fint. Mange takker os for at samle pant ind for Røde Kors", sagde parathjælperen Søren til Røde Kors under koncerterne.


  • Har du mod på at blive parathjælper, kan du tilmelde dig via linket her


Kilde: Rødekors.dk

Nyt pant-samarbejde

Donationen til Røde Kors er frugten af et samarbejde indgået mellem koncertarrangørerne smash!bang!pow! og nødhjælpsorganisationen selv. 

Det startede tidligere på sommeren, da festivalen Syd For Solen løb af stablen i Søndermarken på Frederiksberg.

 Her kastede den tre-dages festival 75.000 kroner af sig. 

- Vi er superglade for at samarbejde med Røde Kors om pantindsamlingen, og at panten på den måde kan være med til at gøre en forskel for mennesker i nød. Vi håber også, at de mange koncertgæster bliver glade for at se, at den pant, de genererer, går til et godt formål, fortæller administrerende direktør i smash!bang!pow!, Nikolaj Thorenfeldt.

Dermed er summen af pantdonationerne på de to arrangementer 325.000 danske kroner. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik