Kommune nedlægger skøjtehal og smider intetanende sportsklubber på porten

Tårnby Skøjteklub og Amager Ishockey klub modtog måbende en mail om, at kommunen som en del af budgetaftalen for Tårnby Kommune lukker deres skøjtehal. Borgmesteren er tavs.

Børn og voksne kan snart tage sidste runde på isen i Kastrup Skøjtehal.

Tårnby kommune svinger nemlig sparekniven og lukker kommunens eneste skøjtehal permanent. Det har politikerne besluttet i budgetaftalen for 2023.

Dermed er Amager Ishockey Club - Ama’r Jets og Tårnby Skøjteklub – og deres tilsammen knap 500 medlemmer - blevet hjemløse.

- Når der ikke er noget is, så er der ingen medlemmer, og så vil klubben være nødt til at lukke, siger formand for Tårnby Skøjteklub Brian Skibby.

En lignende melding lyder fra ishockeyklubben Ama’r Jets:

- Hvordan skal vi få en ishockeyklub til at overleve uden skøjtehal, siger formand Jacob Karlsen.

Lukning går hårdt ud over de unge

I knap ti år har der været planer om at bygge en ny og forbedret skøjtehal i Tårnby. Men de planer blev lukket ned i begyndelsen af året på grund af stigende priser på byggeri.

Ikke før 2026 vil der igen "starte processen med at bygge en ny skøjtehal", skriver kommunen i en pressemeddelelse

Og i mellemtiden kan sportsklubberne se frem til at lukke, og deres medlemmer, og andre isglade børn og voksne må søge til andre kommuner.

Det kommer til at gå hårdt ud over de børn og unge, der er vant til at komme i hallen, lyder det fra Brian Skibby:

quote Man er med til at dræbe to sportsgrene

Paw Karslund (DF)

- Der er rigtig mange unge mennesker, der får sig nogle fantastiske oplevelser og venner her. I stedet for at sidde og se Netflix hele dagen eller hænge på gadehjørnet, så kommer de her og får hjælp til skole og til livet af nogle af de større børn eller voksne.

Han mener, at de to sportsklubber løfter et kæmpe socialt ansvar:

- Vi har været herude i mange år, og der er mange vi tager hånd om og som vi får sendt videre i systemet – især ishockeyklubben. 

Udover skøjte- og ishockeytræning danner skøjtehallen også ramme om det månedlige arrangement isdisko, hvor op mod 300 deltager, lige som hallen er åben for børn og voksne, der trænger til en tur på isen uden for sportsklubbernes åbningstider.

Ingen dialog

Både Ishockeyklubben Ama'r Jets og Tårnby Skøjteklub er ikke blevet involveret i kommunens planer om lukning. 

quote At man ikke går i dialog, det er fuldstændig uforståeligt

Brian Skibby, Tårnby Skøjteforening

De modtog bare måbende en mail mandag om lukningen, og fik at vide, at de kunne få en samtale med en medarbejder fra kommunen. 

- Vi har intet hørt fra kommunen før det. Det er mærkeligt, at man kan lukke en skøjtehal uden at søge om løsninger, siger Jacob Karlsen.

I en pressemeddelelse fra Tårnby Kommune kaldes skøjtehallen "energimæssigt forældet", og det forklares, at den derfor skal lukkes.

Både Ishockeyklubben og skøjteklubben er med på, at priserne på energi stiger og at en skøjtehal kan være en dyr udgiftspost. 

- Var vi blevet kontaktet af kommunen tidligere, kunne vi være gået i dialog om en is, der ikke er lige så frossen, så vi bruger mindre energi, vi kunne have nået at søge fonde eller undersøge om hallen kunne blive sponsoreret. At man ikke går i dialog, det er fuldstændig uforståeligt, siger Brian Skibby. 

TV2 Lorry har mandag forsøgt at få en kommentar fra Tårnbys borgmester Allan Andersen (Soc. Dem.). Han er ikke vendt tilbage. 

"Man dræber to sportsgrene"

Bag Tårnbys budgetaftale står Socialdemokratiet, SF, Radikale, Venstre, Konservative, Tårnby Listen og løsgænger Benny Bindslev.

Byrådsmedlem Paw Karslund (DF) er ikke med i Tårnbys budgetaftale. Han står uforstående over for lukningen af skøjtehallen: 

- Det er en katastrofe, der rammer så mange børn og unge her i kommunen. De står uden tag over hovedet fra 1. januar, og man er dermed med til at dræbe to sportsgrene. Det er et sted, der bliver benyttet flittigt af borgere, skoler, sfo og institutioner, siger han.

Han mener ikke, at det var økonomisk nødvendigt at lukke skøjtehallen. 

- Man har lavet besparelser til langt over, hvad man var forpligtet til at bespare. Det skulle jo være sådan, at det overlappede, at når man åbnede en ny hal, så lukkede den gamle. Går man først i gang i 2026, så er sporten jo død til den tid, lyder det fra Paw Karslund (DF).

Ishockeyklub kigger efter ny is

Amager Ishockey Club - Ama'r Jets ar hold i alle ungdomsrækker samt 1. hold i landets næstbedste ishockeyrække 1. division.

Lige nu overvejer man, ifølge formand Jacob Karlsen, om man kan kigge på muligheder for at låne skøjtehaller i andre kommuner.

- Vi har heldigvis gode samarbejder med Ørestad og København, men de har også kun en isflade, så det virker næsten umuligt lige nu, siger han.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik