Skøjtehal reddes, hvis kommune takker ja: "Det er bedre end ingenting"

Det har været lidt af en rutsjebanetur for Kastrup Skøjtehal, der både har været dømt ude og inde i forhold til sit videre liv. Men nu er der håb forude for den videre drift.

- Hvordan de finansierer driften, må de selv rode med. Bare de ikke lukker hallen.

Sådan lyder det fra Jacob Karlsen, der er formand for ishockeyklubben Amar’ Jets. 

Klubben har til huse i Kastrup Skøjtehal, der tidligere har stået til lukning, men som Københavns Kommune nu vil leje sig ind i for at bevare hallen.

Et tilbud som formanden for ishockeyklubben køber ind på – og det til trods for, at tilbuddet potentielt kan få betydning klubbernes haltider, hvis tilbuddet bliver accepteret af Tårnby Kommune.

- Det er bedre end ingenting. Vi har i forvejen samarbejde med københavnske ishockeyklubber, så jeg er ikke sikker på, at det kommer til at ændre en hel masse, men det kommer selvfølgelig an på, hvilken vinkel Københavns Kommune har til det, siger Jacob Karlsen.

Afventer melding fra Tårnby

Et enigt Kultur- og Fritidsudvalg i Københavns Kommune blev tirsdag aften enige om, at man skal forsøge at leje sig ind i den nedslidte Kastrup Skøjtehal i Tårnby Kommune.

Københavns Kommune tilbyder nemlig at betale halvdelen af driften af Kastrup Skøjtehal mod at de må disponere over halvdelen af tiden i hallen.

Nu afventer de blot Tårnby Kommunes udmelding. Det fortæller Jonas Bjørn Jensen, der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget for Socialdemokratiet, til TV 2 Kosmopol.

Han tegner to mulige scenarier for skøjtehallens skæbne.

- Hvis Tårnby Kommune vender tommelfingeren ned, må vi konstatere, at vi ikke finder hinanden. Det er selvfølgelig ærgerligt for foreningerne, men vi er gået så langt, vi kan, uden at det går for meget ud over københavnernes skattekroner, siger Jonas Bjørn Jensen og fortsætter:

- Hvis de vender tommelfingeren op, skal vi i gang med at finde de her penge. Det vil være oplagt, at de bliver fundet i overførslen til marts, så vi kan få en hurtig afklaring, siger Jonas Bjørn Jensen.

De Konservatives, Karina Bergmann, der ligeledes er medlem af Københavns Kultur- og Fritidsudvalg, bakker også op om beslutningen. Hun mener, at en eventuel aftale med Tårnby Kommune også kommer til at gavne København.

- Vi har gjort det her for at imødekomme foreningslivet generelt, borgere og udøvere, som også bor i København, siger Karina Bergmann.

En udmærket idé

Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen, kan endnu ikke sige, hvordan han står i forhold tilbuddet fra Københavns Kommune.

Ifølge borgmesteren vil han først forholde sig til det, når han ser tilbuddet på skrift.

- Nu skal vi kende det præcise referat, og så vil jeg i den nærmeste fremtid tale med forligspartierne om, hvad vi gør. Vi har et møde i starten af næste måned, siger Allan S. Andersen.

Konservatives Carsten Fuhr fra Tårnbys kommunalbestyrelse synes, at tilbuddet fra Københavns Kommune umiddelbart lyder som en udmærket idé. Han vil dog gerne se det konkrete tilbud, før han vil sige ja eller nej til noget.

- Det er bedre, at vi kan bevare skøjtehallen, og dele den med nogle andre. Det har nogle konsekvenser for istiden, men det er bedre end slet ikke at have nogen is, siger han og fortsætter:

- Vi må finde sammen med klubberne og finde en løsning, så alle er lige skuffet eller lige glade, siger Carsten Fuhr.

Formanden for Amar’ Jets, Jacob Karlsen, håber, at skøjtehallen ikke lukker, og han tror, at Tårnby Kommune er blevet klogere på, hvad hallen egentlig betyder for borgerne.

- Jeg tror, at Tårnby er motiveret for at finde en løsning, i hvert fald indtil der kommer en ny hal eller et projekt for renovering af den gamle, siger Jacob.

Ifølge Tårnbys borgmester er der på nuværende tidspunkt afsat 15 millioner i 2026 til opstarten af en ny skøjtehal.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik