Se et overblik over de steder, du kan finde hjælp nederst i artiklen.
Over 100 mennesker ringede til Røde Kors' offerlinje natten til mandag efter skyderiet i Field's, hvor tre personer blev dræbt.
Her havde de op til 45 minutter lange samtaler med rådgiverne, der er frivillige, men uddannet professionelt til at rådgive og hjælpe folk gennem en krise og chok.
Her kan personer, der har været tæt på begivenhederne i Field's søndag ringe ind og få hjælp.
Der var kø på linjen, men alle der i nat og fremover kontakter offerlinjen, bliver ringet op igen og får en samtale.
Det oplyser Mikkel Wendelboe Toft, der er konsulent i Røde Kors' Nationale Beredskab, til TV 2 Lorry.
Røde Kors tilbyder også danskere, der ikke har været i umiddelbar nærhed af Field's, men som stadig er påvirket af situationen at ringe til Hjælpelinjen.
Den åbnede klokken 09.00, og også her har linjerne været rødglødende mandag morgen.
Kontakt Røde Kors' hjælpelinje, hvis du oplever følgende:
Er du påvirket af den tragiske hændelse og oplever eksempelvis:
- Stor bekymring i forhold til situationen
- At du tænker meget på det, der er sket
- At du har svært ved at koncentrere dig
- At du har svært ved at sove
- At du føler dig nedtrykt
- At du gerne vil have en at tale med om dine tanker og bekymringer
Alle, der har brug for at tale med nogen efter den tragiske hændelse i Fields, kan ringe til Røde Kors Hjælpelinje på 3529 9660.
Kilde: Røde Kors
- Det er vigtigt, hvis man føler behov for at tale med nogen om det, og man har brug for at bearbejde situationen, så skal man søge hjælp, siger han.
Hvor hurtigt skal man søge hjælp? Hellere før end senere?
- Når man føler behov for det , skal man gøre det. Der er vi bare individuelle mennesker. Man skal først og fremmest passe på sig selv, siger Mikkel Wendelboe Toft.
Københavns Politi genåbner klokken 12.00 Travbanehallen på Amager, hvor man også kan få psykologhjælp og tale med politiet om sin oplevelse.
Kirken i Ørestad åbner hele ugen for "sjælesorg, lystænding eller blot samvær for dem, der har behov." Derudover har Børnetelefonen som altid åben.
Sådan kan du finde hjælp:
Der er flere steder, hvor man kan få hjælp, støtte og rådgivning mandag morgen, hvis man har brug det. Dr.dk har samlet tilbuddene i et overblik, der kan ses her:
- Røde Kors' offerrådgivning i hovedstaden har døgnåbent og sidder på telefon 21 20 91 70
- Børnetelefonen har døgnåbent for børn og unge, som har brug for at tale med nogen - du kan sms'e eller ringe på 116 111. Der er også mulighed for at chatte med Børnetelefonen.
- Københavns Politi tilbyder psykologhjælp for vidner og personer, som har været i Field's søndag og har behov for hjælp. Adressen er Travbanehallen på Løjtegårdsvej 64 i Kastrup. Krisecenteret lukkede klokken fem mandag morgen, men genåbner klokken 12.00.
- Klokken 09.00 åbner Røde Kors' hjælpelinje, hvor psykologer sidder klar til at hjælp. Det er på telefonnummeret 35 29 96 60. Hjælpelinjen har åbent fra klokken 09.00-15.00.
- Kirken i Ørestad åbner mandag til fredag fra klokken 12.00-15.30 for "sjælesorg, lystænding eller blot samvær for dem, der har behov."
Kilde: Ritzau og dr.dk