Her er Københavns nye skoler

Børn i byen er blevet populært. Nye skoler for 5 milliarder er på vej.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere og flere flytter til København eller bliver boende i byen, efter de har fået børn. De næste ti år kommer knap 100.000 flere københavnere til. Alene på Islands Brygge er befolkningstallet fordoblet de seneste to år. 

For at følge med udviklingen skal der bygges skoler for 5 milliarder, vurderer Byens Ejendomme. Skolerne skal først og fremmest sikre plads til de mange nye små københavnere, men de skal også støtte op om moderne undervisningsmetoder og skolereformen. 

De nye skolers lokaler skal være fleksible med åbne rum, der inviterer til tværfaglighed og giver plads til flere kreative arkitektoniske løsninger. Skolereformens længere skoledage betyder, at der skal være plads til nye og anderledes aktiviteter og mere idræt og bevægelse.

De nye skoler skyder blandt andet op på Amager. På Islands Brygge skal en ny skole til 400 millioner ligge på Artillerivej 126 med plads til 840 elever. Længere mod syd skal en ny skole kaldet Kalvebod Fælled Skole til 275 millioner bygges rundt om en stor idrætshal på 1000 kvadratmeter.

En del af de nye københavnere kommer hertil fra udlandet, og derfor er en af de nye skoler international. Europaskolen, som den hedder,  skal være både grundskole og gymnasium med plads til 900 elever. Den kommer til at skyde op i seks etager i den nye Carlsbergby. Pris 303,8 millioner. 

- Det er fantastisk at få en Europaskole på Carlsberg. Vi har folk der flytter til fra hele verden, og de kender måske ikke København, men de har hørt om Carlsberg, og det, at det er i centrum, er også af rigtig stor betydning, siger skoleleder Hanne Schmidt.

Europaskolen i Carlsberg står færdig i 2018. Se indslaget om skolen øverst.Vis mere
ANDERS

”Bevar Irma”:
Kunder vil danne ring om butikkerne og madanmelder samler underskrifter

Søs, Freja og Alvilda

Søs, Freja og Alvilda skal stå i spidsen for omstridt socialt medie i kommune

Vis mere