Frank Jensen: "Dansk Tour-start er det største nogensinde"

TV 2 Lorry var med ved pressemødet på Københavns Rådhus torsdag formiddag hvor den danske tour-start blev offentliggjort. - Det er det største nogensinde, siger overborgmester.

Nederst i artiklen kan du læse TV 2 Lorrys liveblog fra pressemødet

Cykelentusiaster fra hele Danmark fulgte med, da overborgmester Frank Jensen flankeret af statsminister Lars Løkke Rasmussen, erhvervsminister Rasmus Jarlov og løbsdirektør Christian Prudhomme torsdag formiddag afholdt pressemøde på Københavns Rådhus om Tour de France-starten 2021 i Danmark.

Og der var lutter glæde blandt politikerne og løbsdirektøren.

Hvor rangerer touren på skalaen over sportsbegivenheder?

- Det er det største nogensinde. Vi er meget stolte og glade for, at det her blev til virkelighed, siger Frank Jensen.

Etaper i København og Roskilde

Tour de France kommer til at starte i København, hvor der skal køres en enkeltstart på 13 kilometer.

Ifølge erhvervsministeriet vil etapen starte på H.C. Andersens Boulevard og slutter på Rådhuspladsen.

Undervejs ruller ruten gennem hjertet af København og passerer blandt andet Amalienborg, Nyhavn og Christiansborg.

Anden etape lyder på 190 kilometer og starter i domkirkebyen Roskilde, hvor feltet på vej til Nyborg skal passere Storebæltsbroen.

Overborgmester stod i spidsen for dansk Tour-start

Overborgmester Frank Jensen har været tovholder for den danske Tour-delegation, som både talte statminister Lars Løkke Rasmussen og erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Derfor var det også ham, der torsdag formiddag underskrev kontrakten med Tour de France's løbsdirektør Christian Prudhomme på vegne af delegationen.

- Jeg vidste ikke, at det blev en realitet før for et halvt år siden.

- Jeg sad i Christian Prudhommes bil på fjerde etape af løbet, og han kiggede mig i øjnene og sagde 'vi kan godt leve med en enkelt hviledag så tidligt'. Så faldt alle brikkerne på plads for mig, siger Frank Jensen til TV 2.

Starten i Danmark skaber nemlig logistiske problemer for både feltet, de mange lastbiler med udstyr og ikke mindst den berømte karavane, som kører på ruten, før rytterne kommer.

De mange kilometer betyder derfor, at der allerede på den fjerde dag i Tour de France bliver en hviledag, så ryttere og udstyr kan nå tilbage til start i Frankrig.

Herunder kan du læse vores liveblog fra pressemødet:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik