Beboer utryg efter flere voldelige hændelser: Har fortalt syvårig datter, hvad hun skal gøre under et skyderi

En eksplosion i Københavns Nordvestkvarter er endnu en voldsom episode ud af flere, fortæller lokal beboer. Hun føler sig utryg efter åbning af café.

Natten til torsdag blev Jasmin Jacobsen og hendes syvårige datter vækket af et højt brag.

Det var højere end det brag, de hørte for tre uger siden, hvor en eksplosion fandt sted i et af rockergruppen Hells Angels’ klubhuse i Københavns Nordvestkvarter.

For denne gang kom braget fra en eksplosion i samme ejendom, hvor Jasmin Jacobsen og hendes datter lå og sov.

quote Det er skræmmende, at man skal til at forklare sine børn – som ikke helt forstår, hvad der sker – at hvis der kommer nogen med en pistol, så skal de lægge sig ned på jorden

Jasmin Jacobsen, beboer

Eksplosionen ramte en café, der også bruges som klublokale, på Frederiksborgvej i Nordvest i København. Lige rundt om hjørnet fra Jasmin Jacobsens lejlighed.

Klokken 03.31 tikkede anmeldelsen ind hos politiet, der mener, at der er tale om en ”bevidst handling”.

Ikke første voldelige episode

Det er ikke første gang, at Jasmin Jacobsen har følt sig utryg i sit hjem. Der har nemlig været flere farlige og voldelige episoder i området, fortæller hun.

Det samme fortæller Thorbjørn Eriksen, der også bor i området - lige over for caféen på Frederiksborgvej.

17. august kontaktede han selv politiet, fordi en person blev jagtet rundt med en kniv ved caféen, der nu har været ramt af en eksplosion.

Københavns Politi bekræfter i en mail til TV 2, at politiet fik en anmeldelse den pågældende dag og rykkede ud til området ved Frederiksborgvej og Glasvej, hvor der dog ikke blev anholdt nogen. Men politiet kan ikke oplyse, hvad sagen handlede om.

Jasmin Jacobsen fortæller, at hun for cirka en uge siden hørte fra både sin datter og naboen, at unge mænd pludselig kom løbende med kniv mellem legende børn på legepladsen i gården. Hun var ikke selv vidne til episoden.

- Det kommer meget tæt på, og det er skræmmende, at man skal til at forklare sine børn – som ikke helt forstår, hvad der sker – at hvis der kommer nogen med en pistol, så skal de lægge sig ned på jorden. Sådan nogle samtaler har vi haft. Det, synes jeg, er nogle hårde samtaler at skulle have med en syvårig, siger hun.

Ifølge Jasmin Jacobsen bor der mange børnefamilier i området, og de voldsomme episoder påvirker børnene. Efter eksplosionen var hendes datter bange, og Jasmin Jacobsen ved, at lærerne i datterens skole har taget episoden op, da flere af børnene kommer fra samme område.

- Vi har et rigtig godt fællesskab, hvor børnene bare leger. Men det bliver ødelagt, når vi skal være bange for, at der sker vores børn noget, siger hun.

Café dukkede pludselig op

Det står endnu uklart, hvem der benytter caféen.

Ifølge politiet har en albansk klub tidligere holdt til i lokalet, men politiet er ikke sikker på, hvem der nu benytter stedet. Det oplyser Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til TV 2.

Politiet mødte op torsdag morgen med sporhunde for at undersøge eksplosionen.
Politiet mødte op torsdag morgen med sporhunde for at undersøge eksplosionen.
Foto: Hans-Henrik Busk Stie/TV 2

Ifølge Jasmin Jacobsen dukkede caféen pludselig op, og beboerne blev informeret af deres ejerformand om, at der var kommet et cafétilbud.

- Der sidder en masse mænd i forskellige aldre ude foran caféen og ryger. De har ikke været her i særlig lang tid, men de har skabt en utryg stemning, siger hun.

Hændelserne har fået Jasmin Jacobsen til at overveje, om hun må se sig om efter et andet sted at bo. Hun håber dog, at situationen er midlertidig, og hun har et klart budskab til politiet:

- Jeg håber, at politiet finder ud af, hvad det her handler om, hvem det er, og at de får fanget dem, så vi får den trygge stemning tilbage.

Ikke oplagt forbindelse til bandekonflikt

Københavns Politi har torsdag været talstærkt til stede og opsat en mobil politistation, hvor borgere kan henvende sig, hvis de føler sig utrygge eller har oplysninger om sagen.

Det er ikke første gang, at der finder en eksplosion sted i Nordvestkvarteret.

Eksplosionen kommer blot tre uger efter en eksplosion ved Hells Angels' klubhus 9. september. Men denne gang er det ikke helt så oplagt at forbinde eksplosionen til den verserende bandekonflikt. Det fortæller Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Heller ikke ifølge TV 2s oplysninger er der noget, der tyder på, at eksplosionen på Frederiksborgvej i nat har nogen forbindelse til den verserende bandekonflikt.

Ifølge politiet er ingen personer kommet til skade efter eksplosionen, og der er heller ingen anholdte i sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik