Dragqueens får dødstrusler og bliver kaldt pædofile forud for børneshow i næste uge

Mikkel Bjørn (DF) mener ikke, at man skal lave dragshows til børn, men han kan bare blive væk, siger forperson for Copenhagen Pride.

Når Magnus Lykke Johansson på fredag i næste uge optræder i prinsessekjole til ’Den Lille Kulturnat’ på Biblioteket Frederiksberg, er det med blandede følelser.

Magnus Lykke Johansson, der også er kendt som dragqueen-karakteren ’Diana Diamond’, skal optræde i forbindelse med, at der på biblioteket vil blive læst op fra børnebogen ‘Børnene fra Sølvgade’, som Renée Toft Simonsen har skrevet.

Draqqueens får dødstrusler
Det er Diana Diamond og Di Di Cancerella, der skal optræde på Biblioteket Frederiksberg. Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto

Normalt vil han se frem til enhver drag-optræden, men forud for arrangementet på Biblioteket Frederiksberg har flere politikere fra Dansk Folkeparti kritiseret arrangementet, og det udløst voldsomme trusler og hadbeskeder på sociale medier fra vrede borgere.

”Mener helt klart, det er en invasiv art, der skal bekæmpes med alle midler”, skriver en.

”Jeg havde dræbt dem med mine bare næver”, skriver en anden.

”Børnestrip med en kønsforvirret pædofil”, lyder en tredje kommentar.

- Det er ikke engang bare stødende kommentarer. Det er deciderede hadefulde kommentarer, folk er kommet med. Vi er blevet beskyldt for at være pædofile og groome børn, lyder det fra Magnus Lykke Johansson i ’Go’ aften LIVE’.

Politiker kalder det farligt

Mette Thiesen fra Dansk Folkeparti har både udtalt til BT, Berlingske og FrederiksbergLiv, at arrangementet er en ”seksualisering” af børn, og her stemmer Mikkel Bjørn (DF), der er partiets kulturordfører, i.

- Det er ingen hemmelighed generelt, at dragshows er meget seksualiserede, og jeg synes grundlæggende ikke, at det hører sammen med børn, siger han i ’Go’ aften LIVE’.

"Det er netop en børnebog, der handler om en mand, der approprierer kvindekønnet og siger, at det at være kvinde er sådan en form for udklædning, man kan tage på, og så kan man blive kvinde, hvis det er det, man vil" siger Mikkel Bjørn. Foto: TV 2
"Det er netop en børnebog, der handler om en mand, der approprierer kvindekønnet og siger, at det at være kvinde er sådan en form for udklædning, man kan tage på, og så kan man blive kvinde, hvis det er det, man vil" siger Mikkel Bjørn. Foto: TV 2

Mikkel Bjørn mener, at arrangementet på Biblioteket Frederiksberg er en del af en kønspolitisk dagsorden, som voksne forsøger at trække ned over hovedet på børn, og han mener, at det kan skabe mistrivsel og usikkerhed hos børn.

Børn ned til seks år skal nemlig ikke bekymre sig om deres køn, siger han.

- Det, jeg frygter, det her kan være med til at bidrage til, er en idé om, blandt meget unge børn, at køn er noget, vi selv vælger, lyder det fra Mikkel Bjørn.

quote Det er dig, der seksualiserer det, Mikkel

Lars Henriksen, politisk forperson for Copenhagen Pride

Til arrangementet kan man ifølge programmet blandt andet tegne sin selvvalgte familie og gå på opdagelse i garderobeskabet hos Miss Nelly, der er hovedpersonen i Renee Toft Simonsens børnebog.

Og det kalder Mikkel Bjørn en ”farlig og bekymrende ideologi”:

- Der er nogle ting, der er givet her i tilværelsen, og det er blandt andet familie og køn. Jeg tror, at vi risikerer, at hvis vi giver børn en opfattelse af, at køn og identitet er helt selvvalgt, så er det farligt, siger han.

Man kan bare blive hjemme

Lars Henriksen, der er politisk forperson for Copenhagen Pride, forstår ikke, hvorfor folketingspolitikeren blander sig i og kritiserer et lokalt kulturarrangement.

Han kalder Mikkel Bjørns holdninger for ’forrykte’ – især når man ser på de hadkommentarer, Magnus Lykke Johansson har modtaget:

- Der ligger en underliggende præmis i, at LGBT-personer er noget, man kan påvirkes til at blive, og at der er et ønske om, at der skal være færre af os, og det, synes jeg faktisk, er en utrolig trist tendens, siger han.

"Jeg synes, det er en helt vild detaljeindblanding i noget, som er helt ude over, hvad en politiker burde blande sig i", siger Lars Henriksen, der her er sammen med Magnus Lykke Johansson. Foto: TV 2
"Jeg synes, det er en helt vild detaljeindblanding i noget, som er helt ude over, hvad en politiker burde blande sig i", siger Lars Henriksen, der her er sammen med Magnus Lykke Johansson. Foto: TV 2

Lars Henriksen håber, at arrangementet på Frederiksberg kan give børn et indblik i, at man kan se ud på mange forskellige måder og samtidig give dem modet til at bede om at blive accepteret som dem, de er.

Og synes man ikke, ens børn skal til børnedragshow, kan man bare blive væk. Der er ingen tvang, tilføjer han.

quote Jeg synes, det er fantastisk

Michael Vindfeldt (A), borgmester i Frederiksberg Kommune

Et dragshow, som det på Frederiksberg, har dermed intet at gøre med hverken kønsskifte eller seksualisering af børn, som Mikkel Bjørn siger, mener Lars Henriksen.

- Der er ikke nogen seksualisering i et dragshow. Det handler om at sige: ”Vi er nogle, der synes, det er sjovt at lege med udklædningskassen”, og det kan børn udmærket godt forstå. Det er dig, der seksualiserer det, Mikkel. Det er ikke os, lyder det henvendt til Mikkel Bjørn.

Borgmester bakker op om arrangement

På Biblioteket Frederiksberg tager de voldsom afstand fra de kommentarer, som Magnus Lykke Johansson har fået.

Om ’Børnene fra Sølvgade

"Børnene fra Sølvgade" handler om fire forældreløse børn, der bor alene, men som møder Miss Nelly, der bliver deres hushjælp og reserveforælder. Miss Nelly er en mand med nederdel, højhælede støvler og strithår, og han giver børnene tryghed og en forståelse for, at det er okay at være anderledes, skriver biblioteket på deres hjemmeside.

Bogen er skrevet af Renée Toft Simonsen og udkom i 2019.  

Og Tina Pihl, der er bibliotekschef, ser frem til arrangementet.

- Bogen og bibliotekets formidling af den handler i bund og grund om, at det er okay at være den man er, uanset hvordan man er. Og så er det en hjertevarm historie om fire forældreløse børn, der finder kærlighed og tryghed i en moderne familiekonstellation. Det bliver et børnevenligt og på alle måder inkluderende arrangement, siger hun til TV 2.

Borgmester i Frederiksberg Kommune, Michael Vindfeldt (A), bakker ligeledes op om arrangementet på kommunens bibliotek.

Michael Vindfeldt (A) tiltrådte som borgmester i Frederiksberg Kommune 1. januar 2022. Foto: Lars Svankjær / Frederiksberg Kommune
Michael Vindfeldt (A) tiltrådte som borgmester i Frederiksberg Kommune 1. januar 2022. Foto: Lars Svankjær / Frederiksberg Kommune

Hvad synes du om, at Mette Thiessen og Mikkel Bjørn blander sig i et kulturarrangement på Frederiksberg?

- Det løber mig koldt ned ad ryggen, når en folketingspolitiker på den måde går ind og blander sig i et lokalt besluttet kulturarrangement på et folkebibliotek. Man kan frygte, hvad der bliver det næste? Censur af bøger og statslig kontrol af tanker og holdninger, sådan som man desværre ser mange steder i verden. Det kommer aldrig til at ske på Frederiksberg, så længe jeg er borgmester. Den rejste debat er nu endt med trusler mod kunstnere og mod kommunens ansatte. Det vil jeg simpelthen ikke finde mig i sker på Frederiksberg.

Hvad synes du om arrangementet?

- Jeg synes, det er fantastisk. Og et eksempel ud af mange på, hvordan Frederiksberg Biblioteker folder litteraturen ud i øjenhøjde – også for børn. Arrangementet refererer til en populær børnebog af Renée Toft Simonsen, hvor fire forældreløse børn finder kærlighed og tryghed i en familie med to fædre – hvor den ene går i dametøj. Det er en historie om kærlighed, tryghed, og at man er god nok præcis, som man er.

Vil sprede glitter og glæde

Da Magnus Lykke Johansson onsdag deltog i debatten i ’Go’ aften LIVE’, valgte hans makker til arrangementet ikke at deltage, fordi han var bange for konsekvenserne.

Magnus Lykke Johansson har meldt truslerne og hadbeskederne til politiet, men han har endnu ikke hørt noget.

Siden han stillede op i tv, har han dog udelukkende modtaget positive beskeder, hvilket han er meget overvældet over.

Magnus Lykke Johansson ved, at han som barn ville have elsket et dragshow, som det han skal optræde med om en uge.

Derfor ærgrer han sig også over kritikken af arrangementet, som han mener er misforstået.

- Jeg kommer ikke til at stå på scenen og opfordre folk til at skifte køn. Jeg kommer til at stå som en Disney-prinsesse og forsøge at få børnene til at glemme tid og sted og bare være i nuet med glitter og glæde, slutter han.

Se hele debatten fra 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik