Hovedstadens Akutberedskab får ny direktør med øjeblikkelig virkning

Fratrædelsen sker efter en lang række belastende sager.

Direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab, Freddy Lippert, fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning efter 11 år på posten. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

I meddelelsen skriver regionsdirektør Jens Gordon Clausen, at den fremtidige organisering skal ses i lyset af, at Region Hovedstadens Akutberedskab går ind i en ny vigtig fase.

- Akutberedskabet står i øjeblikket i en periode med store omstillinger. Vi skal etablere en helt ny ambulancetjeneste, og der er stort fokus på videreudvikling af opgaver omkring Akuttelefonen 1813 og sundhedsfaglige 112-opkald, siger han.

Han påpeger, at det derfor er naturligt at tilføre "nye kræfter" til direktørposten.

Belastende sager

Akutberedskabet er hjemsted for blandt andet akuttelefonen 1813 og vagtcentralen, som modtager borgernes 112-opkald, når de bliver viderestillet fra alarmcentralen.

I flere måneder har Akutberedskabet imidlertid været centrum i flere belastende sager.

I en række artikler i Berlingske i oktober og november sidste år fortalte 30 anonyme nuværende og tidligere medarbejdere på vagtcentralen, at de var bekymrede for lange svartider på telefonerne. Dengang kaldte Akutberedskabet det selv for "mistede opkald", der opstår ved, at vagtcentralens sundhedsfaglige medarbejdere må lade 112-opkald vente, mens de er i gang med et andet.

Medarbejderne frygtede, at svartiderne havde fået - eller ville få - store konsekvenser for borgere i nød.

En række fratrædelser

Men det stopper ikke der.

Det tager nemlig alt for lang tid for hovedstadens borgere at komme igennem til akuttelefonen 1813, da bemandingen på akuttelefonen er på et "kritisk niveau", som Region Hovedstadens sundhedsudvalg erkendte i november sidste år.

15 medarbejdere og tre tidligere ledere på akuttelefonen 1813 fortalte desuden om frygt for at komme i unåde hos cheferne og kritiserede deres ledelsesstil.

Efter afdækningerne fratrådte enhedschefen for Region Hovedstadens Vagtcentral og Akuttelefonen 1813, Marie Baastrup, sin stilling 18. november 2021.

Fire dage senere 22. november fratrådte vicedirektøren i akutberedskabet, Trine Mottlau, sin stilling.

Ny mand på posten

Og nu stopper direktøren altså.

- Jeg vil gerne takke Freddy Lippert for hans store indsats med at opbygge og udvikle Akutberedskabet til glæde for vores borgere i hele regionen, skriver Jens Gordon Clausen i pressemeddelelsen.

Koncerndirektionen i Region Hovedstaden har konstitueret en ny mand på posten i overdragelsesperioden.

Det er Jonas Egebart, som fra i dag er direktør for akutberedskabet. Han kommer fra en stilling som lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital.

Freddy Lippert selv ser nu frem til at bruge sin erfaring og viden inden for andre sundhedsfaglige områder, skriver Region Hovedstaden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik