Kira i Alanya ladt i stikken af rejseselskab: Betal eller forsvind

Hverken hotel eller gæster kan komme i kontakt med rejseselskabet Detur, der mangler at betale for flere danskeres ophold i Alanya.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Kira Kristensen og hendes to veninder i weekenden tog afsted til Alanya i Tyrkiet, var det med forventningen om en afslappende solferie på et hotel med turkisblå pool.

Men det ændrede sig på et splitsekund onsdag aften, da veninderne fik besked fra deres hotel, Arsi Paradise Beach, om, at de skulle betale 600 euro for deres værelser. Ellers blev de smidt ud.

Det kunne Kira Kristensen ikke forstå, fordi de tre veninder havde allerede betalt for hotellet gennem det nordiske rejseselskab Detur.

- Vi har forsøgt at ringe til Detur både i går og i dag. Men alt er lukket, og vi får at vide, at vi ringer uden for kontortid. Det er mystisk, hvorfor det her sker lige pludselig, siger 37-årige Kira Kristensen fra Ballerup.

Hotelpersonalet har ifølge Kira Kristensen også forsøgt at kontakte rejseselskabet uden held.

Ifølge Kira Kristensen er der omkring ti danskere på hendes hotel, mens der er mindst fire hoteller under den samme hotelkæde i Alanya, hvor der er lignende problemer.

- Forfærdelig dag

Hotellet er gået med til, at Kira Kristensen og veninderne har adgang til deres værelser, mad og drikke indtil torsdag aften. Herefter skal de betale de 600 euro – svarende til omkring 4400 kroner – hvis de ikke vil smides ud.

- Det har været forfærdelig dag. Man kan ikke ligge og slappe af i solstolen med usikkerheden, om vi bliver smidt ud, siger Kira Kristensen.

Hun hælder til at betale pengene, men samtidig er hun også nervøs for, at de aldrig får pengene at se igen. Derfor håber hun stadig på at høre fra Detur.

- Jeg har rejst med Detur flere gange før. Senest for 14 dage siden, og der har aldrig været noget før, siger Kira Kristensen.

Hun fortæller videre, at hotellet har hængt en seddel op i lobbyen, hvor der står, at hvis gæsterne ikke betaler, kan de heller ikke komme med den transport, der er blevet arrangeret til lufthavnen.

- Vi skal med bussen til lufthavnen natten mellem lørdag og søndag. Men vi er lidt panikken over, om flyet heller ikke er betalt for ligesom hotellet, siger Kira Kristensen.

Modstridende meldinger

Hun har taget fat i sin forsikring, som ikke dækker en ekstraregning fra hotellet.

Ved dørene til hotelværelserne hænger der en anden seddel, der ser ud til at være fra Detur.

Her står der, at rejseselskabet er blevet opkøbt af et større selskab, og derfor er alle transaktioner sat i bero, og nu skal kunderne selv betale for hotellet. Pengene vil blive refunderet, når det nye selskab har overtaget, hævder Detur i beskeden.

Men det har Kira Kristensen og flere af de andre gæster svært ved at tro på.

- Der er mange modstridende informationer, og rygtet går på, at hotellet udnytter situationen, siger hun.

TV 2 har ikke kunnet få bekræftet ægtheden af sedlens indhold.

TV 2 har forsøgt at ringe og skrive til Detur. Rejseselskabet er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

20190213-093733-A-5616x3744ma

Ny regel træder i kraft: Disse bilister bliver ramt

Vis mere