Nyt akutnummer på vej til Region Sjællands borgere

Til efteråret vil der være ét firecifret nummer til akutområdet i Region Sjælland.

Den 1. oktober 2022 skal borgerne i Region Sjælland kunne et firecifret nummer udenad. Det er det nye akutnummer, som skal udgøre én indgang til akutområdet i Region Sjælland.

I den forbindelse har 1001 borgere i regionen modtaget et spørgeskema, som skal være med til at belyse borgernes ønsker i forhold til et nyt akutnummer, der forhåbentligt træder i kraft den 1. oktober.

quote Det har været vigtigt at høre borgerne, da vi gerne vil have et nummer, som er let at huske

Susanne Lundvald (S), formand for det nære sundhedsudvalg

- Vi håber, at vi får nummeret klar, til når vi hjemtager lægevagten til oktober, siger Susanne Lundvald (S), der er formand for det nære sundhedsudvalg i Region Sjælland og uddyber:

- Det vigtigste er dog, at det fungerer i praksis, og at teknologien er på plads, så vi kan få alle borgere igennem på telefonerne.

Tre mulige numre

I spørgeskemaet har borgerne forholdt sig til tre mulige numre. Det er henholdsvis 1814, 1817 og 1818.

I resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen fremgår det, at 78 procent af de adspurgte mener, at 1818 er det mest egnede nummer, mens kun seks procent mener, at 1817 er det mest egnede nummer.

- Det har været vigtigt at høre borgerne, da vi gerne vil have et nummer, som er let at huske, og som er godt at trykke på telefonen, siger Susanne Lundvald.

Det nære sundhedsudvalg anbefaler derfor også 1818-nummeret til akutområdet.

- Jeg er personligt enig med borgerne i, at det bedste er 1818. Det er nemt at huske, nemt at sige, og så ligger tallene ikke op ad hinanden, så man trykker forkert. 

I december 2021 besluttede Region Sjælland at hjemtage lægevagten fra oktober 2022. I den forbindelse vil det nye nummer også blive lanceret, og det skal være indgang til lægevagten, akuttelefonen på skadestue og skadeklinik, psykiatrisk skadestuetelefon og e-hospitalets rådgivningstelefon.

Den 30. januar 2012 åbnede Region Hovedstaden som den første region et akutnummer på fire cifre. Nummeret hertil er 1813.

Det er nu op til regionsrådet at beslutte, hvilket akutnummer der skal benyttes i Region Sjælland. Det bliver besluttet på et møde i regionsrådet tirsdag den 5. april. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik