Danmarkshistoriens længst siddende borgmester er død

Fra 1958 til 1966 sad han i kommunalbestyrelsen i Brøndby, og i 1966 overtog han borgmesterkontoret. Her sad han frem til 2005.

Danmarkshistoriens længst siddende borgmester, socialdemokraten Kjeld Rasmussen, er død.

Det oplyser folketingsmedlem Morten Bødskov (S) på vegne af familien.

Kjeld Rasmussen blev valgt til borgmester i Brøndby i 1966, en post han besad frem til 2005 og blev 91 år.

Manden "der skabte Brøndby"

Kjeld Rasmussen blev kendt som manden "der skabte Brøndby" og var desuden meget aktiv i den gul-blå superligaklub.

Som den første formand for Brøndby IF blev klubben blev reelt dannet ved hans køkkenbord, og hans betydning for Brøndby IF, Brøndby Kommune og den københavnske vestegn blev vurderet som enorm.

Derfor blev hans sidste runde fødselsdag også markeret på Brøndby Stadion i november 2016. 90-års fødselsdagen fik klubben til at sænke billetprisen til 90 kroner. 

Dengang gav Brøndby IF's bestyrelsesformand Jesper Møller, Kjeld Rasmussen, følgende skudsmål med på vejen:

- Med Kjeld Rasmussens 90-årskamp ønsker Brøndby IF at give en fortjent hyldest til Kjeld Rasmussen og hans historiske indsats for klubben og kommunen. Uden ham havde Brøndby IF ikke været i toppen af dansk fodbold de seneste 30 år. Han er årsagen til, at Brøndby IF er blandt Danmarks stærkeste fællesskaber med stærke rødder ikke bare på Vestegnen, men i alle dele af landet.

Flere prominente folketingsmedlemmer fra Socialdemokratiet mindes også Vestegns-borgmesteren på de sociale medier. Blandt andet Peter Hummelgaard, der på Twitter skriver, at en kæmpe er faldet:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik