Forlader M: Folketingsmedlem fra Køge bliver løsgænger efter afsløring af 15-årig kæreste

Mike Villa Fonseca forlader Moderaterne og bliver i stedet løsgænger.

Medlem af Folketinget Mike Villa Fonseca går på sygeorlov fra sit folketingsarbejde. Han vender ikke tilbage til sit parti, Moderaterne.

Han bliver i stedet løsganger.

Det fortæller han live på TV 2 News fredag aften.

Årsagen er, at han har forbrudt sig på Moderaternes adfærdskodeks ved at være kærester med en pige på under 18 år.

Jævnfør Moderaternes adfærdskodeks punkt 1.6, er det ikke tilladt at have seksuelle relationer med personer under 18 år.

- Deltagelse i seksuelle aktiviteter med børn (personer under 18 år) er ikke tilladt. Fejlagtig opfattelse af et barns alder er ikke et forsvar, skriver Moderaterne i deres adfærdskodeks.

Mike Villa Fonseca er selv 28 år gammel. Han er valgt ind i Sjællands Storkreds og kommer fra Køge. Han er uddannet sygeplejerske og har efterfølgende arbejdet som brandmand, før han blev valgt ind i Folketinget.

Han var blandt andet kulturordfører for Moderaterne.

Vil adskille privatliv og arbejdsliv

Mike Villa Fonseca har fået at vide af partiet, at han ikke kan vende tilbage efter sin sygeorlov, og det er derfor, han bliver løsgænger, fortæller han.

Til spørgsmålet om, hvorfor han står frem netop nu, skyldes det, at der har været en øget interesse for hans forhold. Han uddyber ikke, hvor den interesse kommer fra.

- Jeg har forsøgt at holde mit privatliv adskilt fra mit arbejdsliv, lyder det videre.

Kan få politisk betydning

Når Mike Villa Fonseca bliver løsgænger, så kan det potentielt påvirke regeringens flertal. Han tager nemlig sit mandat med sig.

Hvis han ikke bakker op om regeringen eller bliver medlem af enten Socialdemokratiet eller Venstre, så har regeringen ikke længere sit indenrigspolitiske flertal – det vil sige flertal uden de nordatlantiske mandater.

- Det er en stor historie, og en historie med potentielt meget vidtgående politiske perspektiver, lyder det fra TV 2s politiske redaktør, Hans Redder.

Han henviser til, at det er sket en gang tidligere, at et medlem af Moderaterne har forladt partiet, fordi de har forbrudt sig på de interne regler. Dengang var det Jon Stephensen, som også var Kulturordfører.

Spørg Os - Afstemning

_