Frank Jensen på Facebook: Jeg beklager, at kvinder har følt sig krænket

Frank Jensen er under anklage for at have seksuelt krænket en kvinde i 2012, og han undskylder nu episoden på Facebook.

Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen, bliver nu beskyldt for seksuel krænkelse.

En tidligere DSU’er ved navn Maria Gudme har i avisen Jyllands-Posten fortalt om en krænkelsesepisode den 25. august 2012, hvor hun var organisationssekretær i Socialdemokratiet i København.

Efter et seminar tager hun med flere andre DSU’ere og socialdemokrater på værtshus med blandt andet Frank Jensen, der også er overborgmester på tidspunktet.

Her befamler Frank Jensen ifølge Maria Gudme hendes lår og forsøger at stikke sin hånd ind under hendes kjole, indtil en partifælle fra DSU beder Gudme gå med ham i baren.

Maria Gudme beskriver episoden således, at Frank Jensen først lægger hånden på hendes lår, og langsomt lader den glide op af hendes inderlår, hvilket gjorde hende meget utilpas.

Maria Gudme bekræfter det beskrevne forløb i Jyllands-Posten overfor TV 2.

Episoden bekræftes af flere

Partifællen, der ifølge Maria Gudme reddede hende fra Frank Jensens hånd, er i dag medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.

Og udover ham var også formand for Socialdemokratiet i København, Jan Salling, til stede.

De tog begge afstand til Frank Jensen den aften i 2012, siger Maria Gudme.

Jan Salling bekræfter også hændelsen skriftligt til Maria Gudme, skriver avisen. I en mail til blandt andre Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, klagede Maria Gudme 20. september i år over hændelsen dengang.

Og her var Jan Salling hurtig til at svare og beklage over episoden.

- Jeg er rigtig ked af, at det skete, og jeg vil gerne undskylde for, at det kunne ske i vores parti. Det er ikke en adfærd, der hverken dengang eller i dag er ok. På partiets vegne – undskyld Maria!!!, skriver han ifølge Jyllands-Posten.

Frank Jensen undskylder

Overborgmester Frank Jensen er efter Maria Gudmes anklager krybet til korset og undskylder overfor hende i et opslag på Facebook.

Her skriver han, at der har været en usund kultur, og at han i høj grad har været en del af den selv.

- De sidste år har vi været igennem en vigtig og afgørende forandring, som også har gjort, at jeg har taget min egen opførsel op til overvejelse, skriver han.

Han siger dog også, at de kan have oplevet episoden forskelligt. Alligevel undskylder han, da han har overskredet grænsen.

- En episode fra sommeren 2012 omhandler en kvinde, der på daværende tidspunkt var ansat i SIK, og som efter et budgetseminar oplevede grænseoverskridende adfærd fra min side. Det vil jeg gerne undskylde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik