Intet var normalt i det 25 år lange ægteskab, siger ekskonen til pædofili-tiltalt journalist

Familien endte med at bo på første sal i familiens hus, fordi de var bange for den tiltalte, forklarede ekskonen fredag i retten.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På det tredje retsmøde i sagen mod den 47-årige journalist, der er tiltalt for pædofili, voldtægt uden samleje og blufærdighedskrænkelser mod mindst 40 børn, var hans ekskone indkaldt for at vidne.

Hun havde inden mødet bedt om, at hendes eksmand ikke var til stede i lokalet, fordi hun var bange for hans blotte tilstedeværelse.

- Han er meget manipulerende, styrende og kontrollerende. Det kan han være bare med ansigtsudtryk, sagde ekskonen fredag i retten.

Manden er foruden overgreb på en række børn desuden anklaget for at være i besiddelse af mere end 20.000 videoer og billeder af forskellige karakter, der viser seksuelle overgreb på børn. Han har erkendt de fleste af forholdene, men benægter anklagerne om blufærdighedskrænkelse mod sine egne børn og alle seks tilfælde af voldtægt uden samleje mod andre børn.

Navneforbuddet mod manden er ophævet af byretten, men indtil landsretten har taget stilling til hans egen protest, mod at hans navn kommer frem, kan TV 2 ikke komme nærmere hans person.

Ekskonen havde fredag taget plads i vidneskranken i det store retslokale i Retten i Roskilde. Her fortalte hun om et 25 år langt ægteskab, hvor intet ifølge hende var normalt.

Da hun blev ført ind i lokalet af en retsbetjent, sad den tiltalte journalist på bagerste række, så hun ikke kunne se ham. Han trak ikke en mine, da han så hende for første gang længe.

Hun så ned i gulvet, inden hun satte sig og lavmælt begyndte at tale. Dommeren måtte bede hende tale højere flere gange.

Her fortalte hun om en mand, der ifølge hende hver nat sad og spillede computerspil frem til tidligt om morgenen, og som i omkring 14 år havde sovet på sofaen, fordi han mente, han blev svimmel af deres fælles seng.

Måtte flytte op på første sal

I tre til fire år før anholdelsen af manden, begyndte han ifølge ekskonen at ændre sin person.

- Han blev vred, sur og indelukket, fortalte hun.

Under en middag havde han ifølge ekskonen fortalt, at han var efterspurgt blandt unge piger alle vegne, han kom.

- Han sagde, at alle praktikanter på hans arbejde rendte rundt efter ham som et harem. ”De er dybt imponeret over mig, og de synes, jeg ligner en på 16”. Han sagde også, at når han gik på tanken efter cigaretter, bad de ham altid om ID.

I samme periode flyttede han hele sin arbejdsstation ind i familiens stue, der var forbundet med køkkenet. Her lå han ifølge ekskonen dag og nat og røg cigaretter og kiggede på sin computer, mens han langsomt smed resten af familien ud af husets fællesrum.

- Mig og børnene kom til at leve ovenpå på første sal, hvor jeg installerede et lille køleskab til børnene, så når de havde hjemmeundervisning, og jeg var på arbejde, kunne de spise og drikke derfra, sagde ekskonen.

Hvis familien gik ind i stuen, råbte manden ”ikke nu, luk døren.”, fortalte hun videre. Da man skulle gennem stuen for at komme ud i køkkenet, endte hun og deres børn med dagligt at spise takeaway på husets første sal.

Det endte med, at deres fælles børn blev bange for deres far, sagde hun, og fortalte, at deres ældste datter på et tidspunkt brød grædende sammen og tiggede faren om at stoppe sin adfærd.

Levede dobbeltliv i 25 år

Intet var normalt længere i familiens hus, og ekskonen, der arbejdede to jobs, nægtede i første omgang at opgive ægteskabet, sagde hun.

- Jeg elskede manden. Og når vi har haft den (skilsmisse, red.) oppe og vende i skænderier, så har han taget min hånd og sagt, fint, det gør vi, så kører vi op til familieretshuset og så siger jeg, hvor forfærdelig en mor du er. Jeg var bange for, hvad der ville ske med børnene, hvis de blev overladt alene med ham.

- Forestillede du dig, at han ville få forældreret? spurgte den tiltaltes forsvarer.

- Ja. Han er pisse god til ord, han kan få folk til at gøre hvad som helst, svarede ekskonen.

Men det var først, da hun på en nattevagt på det ene af sine jobs blev kontaktet af en mystisk amerikansk profil på Facebook, at hun opdagede, hvad hendes mand foretog sig. For det viste sig at være fire mænd, der var selverklærede pædofilijagere.

De sendte hende lydfiler, som blev afspillet i retten af anklageren, hvor man kan høre en mandlig stemme udtrykke yderst seksuelle ting.

- Det minder mig om den gang, hvor du sendte en video, hvor du dyrker sex med en børste. Jeg ved ikke hvorfor, du sendte den, men det var sjovt. Især da du endte videoen med at sige 'daddy, daddy, daddy', lød det på optagelsen.

Stemmen tilhørte ifølge ekskonen den tiltaltes, og anklageren forklarede, at han i samtalen talte med en mindreårig pige.

Manden erkendte tirsdag at være en ledende figur i et internationalt netværk af pædofile, hvor flere mindreårige børn var en del af det. De udførte seksuelle handlinger på sig selv på video for netværket, der talte hundredvis af medlemmer.

Han benægter at have udnyttet dem, men siger, at han var venner med de mindreårige.

- Min mand har levet et dobbeltliv i 25 år og er mega pædofil. Og ifølge sig selv er han konge i det her pædofilinetværk, som han har stiftet. Et overgreb på et barn er et overgreb for meget, sagde ekskonen.

Forsvareren pointerede, at hun ikke selv havde været vidne til nogle overgreb, og at hun ikke havde været til stede i retssalen, da den tiltalte tirsdag 9. august havde ytret, at han var konge i et pædofilinetværk.

Det erkendte konen, men understregede samtidig, at hun i deres lange ægteskab havde oplevet flere ting, der var mærkelige, og som hun efter hans anholdelse mener også er mistænkelige.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

elcykler

Kommune bruges i svindelnummer: Nu advarer politiet

Vis mere