Pas på kæledyrene: Her snupper ræv en kat midt i byen

De senere år er ræven rykket tættere på byerne ifølge vildtkonsulent.

En ræv med en kat i munden er blevet set ved Søndermarken i Valby, men det er ikke et helt unormalt syn.

Ræven med sin røde hale og spidse snude holder normalt til i naturområder og skove, men man skal ikke blive overrasket, hvis man ser dem inde i byen ved højlys dag.

Det fortæller naturvejleder Karin Winther, og netop nu er der ekstra stor chance for at se en ræv i bybilledet.

- Lige nu er de mere risikovillige, fordi de har hvalpe, som skal have mad. Derfor kommer det ikke bag på mig, hvis de holder til inde i byen og ses ved højlys dag, siger hun.

Ræven rykker til byen

Karin Winther mener ikke, at man skal være bange for, at ræve går direkte efter katte. For det er ikke deres fortrukne føde, forklarer hun.

Men det kan dog ske, at en ræv sætter tænderne i en kat, fortæller Iver Høst, der er vildtkonsulent. Netop fordi ræve de senere år er rykket tættere og tættere på byerne.

- Det er slet ikke sjældent med byræve, for de har fundet ud af, at det er nemt at bo der, fordi der masser af skjulesteder og masser af mad, siger han.

Ræv 4
Foto: TV2

Derfor er der også en række forholdsregler, man kan tage, hvis man vil undgå, at ræven sniger sig ind på ens grund.

- Hvis man er bekymret for sin kat, skal man holde katten hjemme. Og så skal der ikke være tilgængelig føde – man skal ikke fodre sin hund eller kat ude på terrassen, så der står mad der. Det er en oplagt invitation til at få ræven helt tæt på, siger han.

Ikke truet

Ræve ikke er en truet dyreart i Danmark, men bestanden er faldet de seneste 50 år, fortæller Iver Høst.

Ifølge ham er det svært at vide, præcis hvor mange ræve der er i Danmark, men han vurderer, at der er omkring 100.000 eller flere.

- Ræven er fantastisk tilpasningsdygtig, og den er påvirket ligesom så mange andre ting af, at naturen har ændret sig. Den har fundet ud af, at byen kan bruges til noget fornuftigt, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik