TikTok-manden i retten for overgreb og krænkelser mod 26 ofre

En lang række piger og kvinder har anmeldt en nu 30-årig mand for overgreb, vold og andre krænkelser gennem en periode på mere end 10 år.

Et omfattende anklageskrift mod en 30-årig mand, der i medierne er omtalt som TikTok-manden, vil onsdag blive læst op i Københavns Byret.

Det sker, når endnu en retssag mod den tidligere dømte overgrebsmand indledes.

I 2021 blev han i Retten i Helsingør idømt tre års fængsel for blandt andet voldtægt af mindreårig, blufærdighedskrænkelser, trusler og ulovlig tvang - men efterhånden som manden og hans overgreb blev beskrevet i en lang række etablerede og sociale medier, trådte flere og flere forurettede frem.

12 ofre for voldtægt

Således omfatter den nye sag hele 36 forhold, hvor den 30-årige mand skal have udsat 26 forskellige ofre for adskillige tilfælde af voldtægt, vold, krænkelser og ulovlig tvang.

Fem af ofrene var mindreårige, da de ifølge tiltalen blev udsat for voldtægter eller andre seksuelle overgreb, og flere ofre blev udsat for gentagne overgreb, trusler, vold og krænkelser over længere perioder.

I alt omfatter 16 af de 36 forhold i anklageskriftet voldtægter begået mod 12 ofre, mens der også er tale om flere tilfælde af frihedsberøvelse, vold, tvang og forsøg på tvang.

Overgreb ude og hjemme

Anklagerne handler om overgreb begået i perioden fra 2010 og frem til 2021, hvor han blev dømt i Helsingør. I gerningsperioden har den tiltalte været mellem 19 og 29 år gammel.

Nogle af overgrebene er foregået i private hjem - mens andre er foregået i det offentlige rum. Bag en container, i en bil, i en skov, på en café, ved et busstoppested, i en spillehal.

En særlig grov forbrydelse fandt ifølge anklageskriftet sted på Amagerkollegiet i 2014, hvor den tiltalte i forening med en dengang mindreårig medgerningsmand skal have frihdsberøvet en 14-årig pige i flere døgn, hvor hun blev udsat for adskillige voldtægter, vold, tvang og krænkelser.

I et andet tilfælde skal den tiltalte have truet et offer til at sende en række kompromitterende billeder af sig selv ved at true med at voldtage hendes lillesøster, mens han i et tredje tilfælde anvendte det sociale medie Snapchat til at forsøgte at true et offer til at mødes med sig ved at sige, at han vidste, hvor hun gik i skole.

Filmede offer i retten

Noget usædvanligt fortsatte den tiltalte ifølge politiet med sine krænkelser også under retssagen, hvor han i 2021 blev dømt for at krænke fem piger mellem 13 og 15 år.

Således beskriver den nye tiltale, hvordan han under en af de forurettede pigers vidneforklaring i al hemmelighed optog hendes forklaring, som han overværede i et særskilt lytterum i Retten i Helsingør, hvorefter han sendte videoen til en snapchatprofil.

Ifølge den 30-årige mands forsvarsadvokat afviser han at have begået de mange overgreb, som de er beskrevet i anklageskriftet.

- Han nægter sig skyldig og vil i udgangspunktet gerne afgive forklaring, siger forsvarsadvokat Christina Schønsted.

Liste med pigenavne

Det er ikke kommet frem, hvilke beviser efterforskningen mener at have afdækket i forhold til de forskellige tiltalepunkter, hvor flere går mere end 10 år tilbage i tiden. Under et tidligere retsmøde omkring fortsat varetægtsfængsling er det imidlertid kommet frem, at teknikere har gennemgået den tiltalte mands computer og telefon minutiøst, ligesom politiet har ransaget et lagerrum og fundet en notesbog, hvor en liste med en række pigenavne var noteret.

Sagen i København er rejst som en nævningesag, hvilket viser, at anklager Anders Larsson vil gå efter en straf på mere end fire års fængsel - hvis den tiltalte da ikke ender med en anden straf end almindeligt fængsel, som en behandlingsdom eller forvaring på ubestemt tid.

Det er kommet frem, at den tiltalte har været underlagt en omfattende mentalundersøgelse - men også, at han i forbindelse med strafudmålingen i Helsingør tidligere er fundet egnet til almindelig straf.

I alt er der indtil videre afsat 25 dage til retssagen, og dommen forventes afsagt i maj måned.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik