Kendt Vestegns-kunst udsat for hærværk: Overmalet med graffiti

En af Thomas Dambos kendte skulpturer fra serien 'De glemte kæmper' er blevet overmalet med graffiti. Kunstneren selv er forstående overfor hærværket.

Seks kæmper af genbrugstræ pryder udvalgte steder på Vestegnen.

Serien kaldes 'De glemte kæmper' og blev skabt af kunstneren Thomas Dambo i 2016. De seks skulpturer er 'gemt' på udvalgte steder nær sø, skov og bakketop.

quote Langt hen ad vejen kan hærværk også være kunst

Thomas Dambo, kunstner

Nu er en af de store trækæmper, 'Thomas on the mountain' blevet overmalet med graffiti.

Det fremgår af Thomas Dambos Facebookside, hvor han ærgrer sig over hærværket. 'Thomas on the mountain' står i Vallensbæk. 

Sådan ser 'Thomas på bjerget' ud nu - overmalet med grafitti
Sådan ser 'Thomas på bjerget' ud nu - overmalet med grafitti
Foto: Thomas Dambo / Facebook

- Det er selvfølgelig irriterende og lidt fornærmende, at nogen vælger at overmale min skulptur, men når det så er sagt, så kan jeg ikke være sur over, at nogen ønsker at udtrykke sig kreativt, siger Thomas Dambo til Ekstrabladet.

Han pointerer, at han selv, før han blev etableret kunstner, har været på kanten af det lovlige, og er derfor bekendt med risikoen for, at kunst på offentlige steder kan blive udsat for hærværk. 

Alligevel er han ærgerlig over, at grafittimalerne har valgt netop hans skulptur som mål, da de kunstneriske folder skulle slåes.

- Selvfølgelig havde det været federe, hvis de havde gjort det et andet sted, hvor ingen andre allerede har forsøgt at skabe deres eget udtryk, som jeg jo har med mine skulpturer. Jeg havde jo ikke lige forestillet mig, at den kæmpe skulle se sådan ud. Men langt hen ad vejen kan hærværk også være kunst, siger han til avisen.

Thomas Dambo har ifølge Ekstrabladet endnu ikke taget stilling til, hvorvidt den overmalede kæmpe fortsat skal have det farverige udtryk, som de ukendte personer har tilføjet.

- Lige nu er jeg fokuseret på de projekter, jeg har i USA, hvor jeg også er lige nu. Så jeg har ikke taget stilling til, hvad der skal ske. Måske har jeg lyst til at fjerne det, når jeg kommer til Danmark, måske ikke. Skulpturerne skal have lov til at leve deres eget liv, understreger han til Ekstrabladet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik