Udvist familie får ny chance: "Jeg er så taknemlig"

To tvillingedrenge og deres forældre var blevet udvist fra Danmark få måneder før drengenes afgangseksamen, men takket være en stor indsats fra venner og drengenes skole, har familien fået lov at blive i landet.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For cirka 14 dage siden fortalte vi har på TV 2 Lorry historien om Arshia og Erfan Shahraki. De unge tvillingedrenge, der sammen med deres forældre blev udvist fra Danmark.

I starten af april skulle familien være tilbage i deres hjemland Iran. Det er kun få måneder før, at Arshia og Erfan Shahraki skulle gennem deres 9. klasses afgangseksamen.

Men nu har situationen taget en drejning.

- Vi må blive i Danmark! Det er fantastiske nyheder, og vi er så taknemmelige.

Sådan siger faren Mohammadali Shahraki, da TV 2 Lorry kontakter ham igen.

Familien har fået medhold i deres klager om udrejsen og de får lov at blive i Danmark, imens deres ansøgning om forlængelse pågår.

Dumpede en sprogtest

Siden familien-Shahraki modtog beskeden onsdag morgen om at de kan blive i deres hjem i Vallensbæk, har der været fest og glade dage.

- Vi er meget meget glade. Der er så mange, der har hjulpet os, og vi føler os så privilegerede over at leve i et land som Danmark, og at så mange vil komme os til undsætning, siger Mohammadali Shahraki.

quote Jeg er ikke nervøs for testen, for jeg tror, at jeg nu kan nå at få nok undervisning. Det bliver hårdt, men jeg kan klare det.

Mohammadali Shahraki

Familien Shahraki kom til Danmark i juni 2017. Moderen er uddannet arkitekt og faderen læge. Grundet hans profession fik familien opholdstilladelse gennem en såkaldt XG1-ansøgning - det vil sige en ansøgning, der giver opholdstilladelse i Danmark med henblik på at kunne opnå dansk autorisation til arbejde i sundhedssektoren.

Men udvisningen kom, efter faderen ikke opnåede tilstrækkelige karakterer i en sprogtest for nylig. Grundet corona havde Mohammadali Shahraki ikke fået tilstrækkelig undervisning til at kunne bestå testen.

Men til maj får han lov til at tage testen på ny, og det er han helt rolig ved.

- Jeg er ikke nervøs for testen, for jeg tror, at jeg nu kan nå at få nok undervisning. Det bliver hårdt, men jeg kan klare det, siger Mohammadali Shahraki, der håber på at kunne få autorisation som læge i Danmark.

En lys fremtid

Vigtigst af alt er, ifølge Mohammadali Shahraki, at sønnerne ikke skal fjernes fra alt det, de har opnået, siden de kom til landet.

- Jeg er glad på mine børns vegne. De kan færdiggøre deres folkeskole og beholde deres venner. De har mange gode muligheder her, og det vil jeg gerne sikre dem, fortæller han.

De to drenge er på få år blevet gode til dansk, fået venner og indgår i klassen på lige fod med alle andre. Efter folkeskolen vil tvillingerne gerne starte på HHX.

quote Der er så mange, der har hjulpet os, og vi føler os så privilegerede over at leve i et land som Danmark.

Mohammadali Shahraki

Arshia og Erfan Shahrakis venner, klassekammeraternes forældre og klasselærere har kæmpet for, at familien fik lov til at blive i Danmark. Klasserne har blandt andet delt billeder på sociale medier med budskabet.

Missionen er lykkedes, og nu skal Mohammadali Shahrakis nye sprogtest afgøre familiens næste skridt.Vis mere
20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Tivoli rødt og hvidt

Efter dansk VM-triumf:
Bygninger lyste op i rødt og hvidt

Vis mere