Flere corona-relaterede tricktyverier mod ældre borgere på Vestegnen

Tricktyve har skaffet adgang til ældre borgeres bolig ved at påstå, at de skulle gøre ekstra rent og lignende af hensyn til corona-smitte


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste 11 dage har Københavns Vestegns Politi modtaget anmeldelser om tre tricktyverier og et enkelt forsøg med relation til corona-situationen - senest har der været flere episoder i weekenden.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

- At bruge corona-situationen til at få adgang til ældres bolig, er noget vi ser på med stor alvor. Der er grund til opmærksomhed - både blandt de ældre, men også hos deres pårørende, som vi opfordrer til at tale med deres ældre familiemedlemmer om episoderne, siger politikommissær Tue Lauenblad i pressemeddelelsen.

Tricktyvene har i flere tilfælde kontaktet den ældre på bopælen under henvisning til at skulle ind og gøre ekstra rent, spritte af eller hjælpe med værnemidler.

Når tricktyvene er kommet ind på bopælen, har en person talt med den ældre, mens en anden har stjålet værdier.

Københavns Vestegns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at i alle tilfældene er det en kvinde, der har ringet på. Hun har båret både mundbind og handsker. Ofrene har beskrevet, at tyvene snakker dansk uden accent.

- I flere tilfælde er hun blevet lukket ind, fordi mange ældre mennesker er vant til at få hjemmehjælp, og så kan man jo komme i tvivl, om det er det rigtige personale, der kommer, siger Tue Lauenblad til TV 2 Lorry.

Ring til politiet, hvis du er i tvivl

Det er sket den 18. april i Brøndby, 23. april i Glostrup og 25. april i Hedehusene. Den 25. april var der ligeledes et forsøg på tricktyveri i Hedehusene, som blev afværget.

- Man kan godt forstå, at de her ældre mennesker kan blive forvirrede, fordi der er så meget snak om coronavirus, og hvis de er vant til at få hjælp i hjemmet. Så kommer man i tvivl, opfordrer vi til, at man beder om at se legitimation, og får man ikke lov til det, må man endelig ringe til politiet. Så kan vi hjælpe med at afklare, om der er tale om et legalt forhold. siger Tue Lauenblad.

Selv om efterforskning i sagerne umiddelbart peger på, at flere forskellige personer står bag, kan Københavns Vestegns Politi ikke udelukke, at det er den samme personkreds, der står bag de fire sager.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Cykler

Nu vil politikere gøre parkeringsfinte for cykler ulovlig

Tunnel_under_havnen_Kred._HOFOR

Sjælden adgang: Hemmelig tunnel i København åbnes snart for offentligheden

Vis mere