Journalistpraktikant på TV 2 Lorry


Er du den selvstændige, nysgerrige, lyttende og handlekraftige type?

Så er vi dem, der kan give dig plads og frihed under ansvar til at udvikle dig fra studerende til kompetent journalist. 

Som praktikant hos os lærer du at lave journalistik på både video og skrift, og du har stor indflydelse på, hvilke emner, du beskæftiger dig med. Vi går op i at lytte til og inddrage folk i vores sendeområde i vores kernejournalistik.Du bliver en del af et mediehus, der servicerer næsten to millioner indbyggere i landets mest interessante område - på tv, web og sociale medier - i en kritisk, konstruktiv og ligefrem public service-ånd. Vores fokus er på det særlige - godt som skidt  - der er ved at leve i et område, der orienterer sig mod landets hovedstad og verden udenfor, og som typisk er først med de nyeste tendenser.

Med 34 kommuner og 2 regioner i vores sendeområde er vi langt den største af de otte regionale public service-mediehuse, der dækker hele Danmark.

Se Amandas VJ portræt af Rasmus på en dag som reporter for 19:30 nyhederne på TV 2 Lorry 

 

At lave nyheder og historier til så mange mennesker forpligter og kræver hver eneste dag en målrettet, kompetent og entusiastisk indsats af alle i huset. Det gælder også vores journalistpraktikanter. Derfor tør vi godt love dig en effektiv læretid i et hus, hvor tonen er varm og uformel.

Følg vores Facebookside: Bliv praktikant hos TV 2 Lorry

Vi har brug for praktikanter, der er kvikke, ivrige for at lære og har gåpåmod. Du skal købe ind på vores kritiske, konstruktive, lyttende og løsningsorienterede tilgang til journalistik. Det er en fordel for dig at have en stor baggrundsviden. Du får det bedst hos os, hvis du er fleksibel, let at omgås, god til at samarbejde og generelt er i godt humør.

Vi interesserer os for, hvad du er rundet af i dit liv før journalistikken, og hvad du har taget ansvar for. Vi går ud fra, at vi kan se eksempler på dine produktioner på din hjemmeside.

Vigtigt: Du skal have kørekort.

Praktikmesse:
Kom og mød os på praktikmessen i Odense d. 20. april 2022
Vi er vejleder Nanna Holst og seniorpraktikant Amanda Feldballe Bernholm


Åbent hus:
I løbet af uge 17 inviterer vi til samtaler på
TV 2 / Kvægtorvet i Odense tirsdag d. 26. april sammen med resten af TV 2 familien
TV 2 Lorry på Frederiksberg onsdag d. 27. april 

Holdet i Odense er redaktør og vejleder Nanna Holst, webredaktør Mathilde Fischer Thomsen og seniorpraktikant Rasmus Ahlefeldt Simonsen.

Holdet på TV 2 Lorry er redaktør og vejleder Nanna Holst, webredaktør Mathilde Fischer Thomsen og praktikanterne Søren Schousgaard og Anders Bagge

Vi har på det tidspunkt sat os ind i din hjemmeside, så vi går direkte til spørgsmålet om, hvorfor vi i dine øjne vil være et særligt godt match. Skriv til Dorte Bendix i sekretariatet på  dobe@tv2lorry.dk og book tid til en personlig samtale.


Vi søger to praktikanter i 12 eller 18 måneder
Praktikanter fra DMJX kan søge praktik i 18 måneder.
Praktikanter fra RUC og SDU kan søge praktik i de 12 måneder, som jeres studie og fagforening tillader.

Vi uddanner dig til tv-reporter, videojournalist og webwizard

Når praktikken slutter, kan du idéudvikle, lytte, researche, vinkle, tilrettelægge og producere indhold til både tv og web. Både alene og i et team med fotografkollega.

Vi bygger uddannelsen op sådan her:


Webreporter

 • Du bliver en del af den store, digitale nyhedsmaskine på web, der udelukkende arbejder med originale historier. Her lærer du at finde dine historier, vinkle, interviewe, fotografere på mobilen og skrive, så du bliver læst.

 • Du veksler mellem at være på redaktionen og tage i marken. Du indgår i en vagtplan med tætte kolleger, og opgaverne tilpasses løbende dit niveau. Der er tæt sparring og feedback med de andre rundt om bordet. 

 • Du dygtiggør dig i research, kildekontakt og udfordring af autoriteter og deres dagsordener, og får en forståelse for, hvad TV 2 Lorrys målgruppe med rette kan forvente sig. 

 • En særlig genre er at eje de store nyhedshistorier, alle medier følger. Du lærer at lave den første og hurtige version, som gør, at TV 2 Lorry kommer først ud med nyheden til derefter at tænke i rul og nye vinkler resten af historiens levetid.

 • Du får indsigt i, hvad vores digitale platforme kan hver for sig, og hvordan de giver mere værdi ved at spille sammen.

 • Du bliver fortrolig med vores CMS (backend) og måder at indsamle og præsentere tal, grafik og viden på. Du lærer at sætte din artikel indbydende op og lave overskrifter, der virker og gør dem lette af finde gennem SEO optimering.

 • Ind imellem bliver du tilknyttet 'Spørg Os' og 'Kender du løsningen', hvor fokus er på at lytte systematisk til vores seere og brugere og få deres undren ind i vores kernejournalistik. På den måde skaber vi dagligt et fællesskab omkring vores journalistik og sikrer os, at den er relevant for dem, vi er sat i verden for. Folks undren er en fintfølende seismograf over 'the talk of the town', så artiklerne er som hovedregel blandt vores mest læste. Du er i 1:1 kontakt med redaktøren for inddragelse og dialog, og I tilrettelægger selv arbejdstiden.

 • Senere i praktikken, når du også er uddannet videojournalist, har du mulighed for webbens særlige oplevelsesvagt, hvor der er tid til at dykke ned i et emne og forløse det i en webdok, en quiz eller en anden en særligt visuelt tilfredsstillende produktion med mange slags elementer.

  Videojournalist

 • TV 2 Lorrys grund-dna er at formidle historier gennem levende billeder, og derfor uddannet vi dig til videojournalist. Som VJ lærer du at filme, redigere, speake og alt det andet, som hører til at producere et tv-indslag fra start til slut og mestre det hele selv.

 • Du får et grundigt introforløb med en erfaren VJ. Her undervises du i at filme og redigere selv, og får et professionelt speak kursus. Derefter begynder du at producere mindre, overskuelige historier, som løbende bliver mere komplekse. Du producerer i dit eget tempo og aftaler konkrete historier med din redaktør, som også er din daglige sparringspartner på historierne. Vores VJ-biler har automatgear, og du har kørekort.

 • Indimellem løfter du 'Spørg Os' og 'Kender du løsningen' historier på video, fordi de ofte er dejligt konkrete, casen er givet og det generelt er opløftende at arbejde sammen med spørgerne.

 • Du arbejder mere selvstændigt her end på webben, men det kan du også nu. Mod slutningen af din praktiktid kan du få mulighed for at forløse dit eget projekt med brug af grafik, musik og andre elementer, som du formår at lege med på det her tidspunkt.

 • Du skriver artikler til alle dine VJ-historier. Du bruger dit manus som udgangspunkt, men kan også lave en relateret vinkel, som ikke passede ind i dit indslag. Artiklen med den indlejrede video sikrer dig, at historien lever længe efter, at aftenens udsendelse er færdig.


Reporter på Dagen

 • Du begynder med læringsdage som føl hos forskellige tv-reportere. Når du er klar, producerer du selv nyhedsindslag sammen med en fotografkollega. Hele dagen er du i tæt kontakt med Dagens redaktør, først på redaktionen, så på landevejen og igen inden du går i klipperummet med dit manus.

 • Du skriver en artikel, baseret på dit tv-manus, mens fotografkollegaen klipper indslaget.

 • Nyhedsjournalistik på dagen kræver holdånd, hurtig tænkning, handlekraft, overblik over kilder og logistik og evnen til vinkle klart. Ud over sin egen fortælling er man med til at skabe et forløb i udsendelsen gennem oplæg og relevante henvisninger fra værten til web.

 • Det kan sagtens være, at du ind imellem selv er værten, der binder udsendelsen sammen, typisk i weekender, hvor der kun er få indslag. Der er også praktikanter, der bliver live-reportere på Dagen. Det finder vi ud af, hvis lysten og evnerne er der.

 • Indimellem er du VJ på Dagen, hvor du laver et indslag selv. På den måde holder du dine skills ved lige som videojournalist og lærer at arbejde hurtigere.


  Overbygningen
  (Kun for 18 mdr. praktik)

 • For journalistpraktikanter i 18 måneders praktik står alle døre i princippet åbne det sidste halve år. Det kan være på Dagen, Webben, SoMe, Forpoduktion (den afdækkende redaktion) og Serieredaktionen. Vi lytter til, hvad du drømmer om, og ser, om vi ikke kan få dig derhen.

 • Vi ser gerne, at du byder ind med et større projekt i slutningen af praktiktiden, så du slutter af med et slags svendestykke.

Praktikantdagene på TV 2 Lorry

Ud over de mange læringsdage, hvor vi tager jer ud af hverdagen og lærer jer konkrete skills eller lader jer følge dygtige, uddannede kolleger, samler vi alle praktikanter hver anden måned til de særlige praktikantdage.


Det er her, vi har mulighed for at være sammen alle sammen en hel dag, dels fordi det er værdifuldt socialt at have tid sammen på tværs af årgangene, dels fordi det er her, vi kan løfte jeres bevidsthed om det, I gør til daglig.


Vi fylder jeres personlige værktøjskasse op, og kobler det med den nyeste viden og jeres egne erfaringer. Vi reflekterer sammen over, hvordan I bedst kan udvikle jer og bygge videre på netop jeres talenter og færdigheder.


Vi trækker på dygtige folk i huset, der ved noget, som I har efterspurgt eller har brug at vide, og når muligheden byder sig, tager vi på studieture ud af huset og lærer af dygtige folk i andre mediehuse eller organisationer af relevans. Alt sammen for at ruste jer til journalistlivet på den anden side af praktikken.


Nye og erfarne praktikanter har selv bedt om at være sammen på de fælles læringsdage, for sammenholdet og hjælpsomheden er også en stor del af at være hos os.


Vi glæder os til at have dig med også!


Hør hvad tidligere praktikanter siger om betydningen af praktikken på TV 2 Lorry

Fakta om TV 2 Lorry: 

TV 2 Lorry er et mediehus, hvor alle platforme er lige vigtige.

Vi sender nyheder på TV 2 og live streamer kl. 17.12 og 18.14. De store udsendelser ligger kl. 19:30 og 22.00. Derudover udkommer vi på web (tv2lorry.dk), Instagram, YouTube og Facebook og på vores helt egen tv-kanal, TV 2 Lorry Kanalen.


Vi er omkring 100 medarbejdere på TV 2 Lorry og holder til i ret skønne, historiske bygninger midt på Frederiksberg. Vi er overvejende finansieret af licensmidler og drives i henhold til den gældende public service-kontrakt med Kulturministeriet.

Det betyder, at vi er sat i verden for dem, der bor og arbejder i hovedstadsområdet. Vi sætter fokus på udfordringerne i sendeområdet, men har også forpligtet os til at søge løsningerne på dem. Vi er kritiske i vores afdækning af samfundsforhold, men har respekt for nuancer. Vi ønsker at give håb og løfte dem, der inspirerer til konkret handling, der gør Hovedstadsområdet – og verden - til et bedre sted at være.


Om huset Lorry

Forsiden lige nu

Vis mere

Forsiden lige nu

20220301-213639-L-1920x1280we

Historiker: Det er usmageligt, men der er en grund til Ungdomshusets reaktion

Havål_02-02-2023_12-00___tdpc

Lene fandt mystisk dyr på stranden: ''Den minder om en gigantisk slange''

20180527-223341-7-5371x3581ma

Ekspert: Jyderne ville aldrig betale for Irma-varer, og til sidst ville københavnerne heller ikke

20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

hans toft

Konservativ stemmesluger og tidligere bykonge forlader politik efter sammenstød med partileder

60_percent

Smart teknologi skal være "varme hænder" for ældre: 'Der er rigtig meget godt ved det'

faedregruppe.jpg

København omdøber mødregrupper til kønsneutrale barselsgrupper

Skills Sissel

Farens død blev Sissels vej ind i faget:
Nu kan hun blive Danmarks bedste SOSU-assistent

Vis mere