Journalistpraktikant på TV 2 Kosmopol

Som praktikant på TV 2 Kosmopol bliver du en del af et moderne mediehus i Danmarks eneste metropol

Vi har en lang og stolt tradition for at uddanne praktikanter og sætter en stor ære i at udvikle dig til en kompetent og efterspurgt journalist i psykologisk trygge rammer.


Du er blandt erfarne og hjælpsomme kolleger, som altid er klar med sparring og hjælp.


TV 2 Kosmopol er et varmt og uformelt sted at tage sine første skridt ud i journalistlivet, men også et sted, hvor du skal kunne og ville være være en vigtig del af et fagligt ambitiøst team og et tæt socialt fællesskab.


Vi er optaget af dine idéer og ambitioner. Kan de praktisk forløses, støtter vi dig i dem.


"Regional journalistik ..?"
Den regionale journalistik, som vi er forpligtede på, er en interessant størrelse mellem det lokale og det landsdækkende. Vi er tæt på netop vores befolkning, som forventer originale historier af os, som de ikke kan få andre steder. Lidt ligesom det lokale.


Samtidig skal historierne være så principielt interessante, at de er relevante for hele vores målgruppe fra Gilleleje i nord til Stevns i syd, og fra Lejre i vest til Gentofte i øst. Lidt ligesom det landsdækkende.


Da hovedstaden samtidig er centrum for magten og arnestedet for nye tendenser, har du alle muligheder for at lave journalistik, der betyder noget for de over to millioner mennesker, som vi er sat i verden for.

Kritisk konstruktiv public service
TV 2 Kosmopol har har dybe rødder i public service og en kritisk konstruktiv tilgang til journalistikken. Det betyder, at vi både sætter fokus på tidens udfordringer, og leder efter nuancer, løsninger, håb og handlemuligheder.


Det tror vi, er vejen frem i en verden, hvor 'news avoidance' vinder frem og traditionel journalistik anses for at være en del af problemet.


Udsyn ud i Europa
Udsyn er en vigtig del af vores journalistik, da hovedstadsboerne interesserer sig langt mere for livet i fx Oslo end Odense.


Derfor undersøger vi ofte, hvordan andre storbyer tackler mange af de samme udfordringer, som vi har, og lader os inspirere af deres ofte smartere løsninger.


Samskabende journalistik
Vi inviterer befolkningen i hovedstadsområdet ind i vores journalistik på en aktiv og systematisk måde som en modvægt til de professionelles interesser, ikke mindst gennem Spørg Os på TV 2 Kosmopol.


Det sker i en anerkendelse af, at befolkningen lever andre liv end journalister og magthavere og stiller sig selv andre spørgsmål, end vi gør.


Moderne mediehus
Som praktikant på TV 2 Kosmopol bliver du en del af et moderne mediehus med forskellige målgrupper på forskellige platforme.


Vi producerer hurtige nyheder, gennem-researchede afdækninger og visuelle fortællinger til TV, Web og SoMe i et samarbejde på kryds og tværs af husets redaktioner.

En del af din uddannelse
Som journalistpraktikant tager vi dig igennem alle discipliner, som du skal mestre som uddannet.

Derudover interesserer vi os for, hvordan vi sammen udfolder netop dit talent over den tid, vi har til rådighed.


Vi er bevidste om, at praktikken er en del af din uddannelse. Vi sætter løbende dage af til at lære dig de nødvendige skills i de forskelige funktioner, og du deltager i alle møder og læringsforløb sammen med dit team.

Vores særlige dage
Hver anden måned har praktikanter og vejleder en dag sammen, hvor vi fylder op på bevidsthed og udvider vores horisont om faget og branchen i og uden for huset.


Hvert år i september tager vi på 'Talent Academy' med overnatning sammen med de andre praktikanter og foto/red-elever fra TV 2 og TV 2 Regionerne.

Det perfekte match
Hvis du vil have max ud af din praktik hver eneste dag og lave journalistik, der en del af løsningen, er der store chancer for, at du og vi er det perfekte praktik-match.


Vi glæder os til at møde dig og finde ud af det!

quote TV 2 Kosmopol har fået en markant stemme i det danske mediebillede. Når vi satser, satser vi stort – og det bliver bemærket og citeret.

Som det eksempelvis skete med vores historier om puff bars, der nu også bliver fyldt med narko.

Fra Lorry til Kosmopol
Den 11. januar 2023 tog vi afsked med 'TV 2 Lorry' – og sagde velkommen til 'TV 2 Kosmopol'.

Det var en stor beslutning at skifte navn, men vi havde brug for at blive opfattet som det, vi er og ikke det, som folk troede, vi var: En lidt halvstøvet regional TV-station.


Vi er for længst blevet et moderne mediehus, der dækker den mest interessante og mest urbane del af landet: Hovedstadsområdet med 2,1 millioner borgere - og det præger selvfølgelig vores historier.

Derfor løfter vi nu i højere grad blikket fra kommune-niveau og retter det mod hovedstaden som centrum for det, der binder os sammen i netop vores sendeområde.


Uden at vi af den grund glemmer dem rundt om hovedstaden. Alle er en vigtig del af vores mange-facetterede metropol med storbykvarterer, købstæder, kystbyer, forstæder og landkommuner.

Vi er blevet kosmopolitter, der både retter blikket mod vores egen metropol men også har udsyn og kigger mod verdens storbyer, som hovedstadsboerne føler sig forbundet med.

Fakta om TV 2 Kosmopol
Vi er et mediehus med omkring 90 medarbejdere, og vi bor i en original, historisk bygning midt på Frederiksberg.

TV 2 Kosmopol er offentligt finansieret af tilskud fra finansloven. Vi er er forpligtet af en public service-kontrakt, som løbende indgås med kulturministeren for en flerårig periode.


De otte regionale TV 2 Regioner er redaktionelt og økonomisk uafhængige af TV 2 Danmark. Samarbejdet er dog tæt både på web, TV og Play.

Med 34 kommuner og to regioner i vores sendeområde er vi den mest folkerige af de otte TV 2 Regioner.

Forskelligt indhold på forskellige platforme
Vi organiserer os i to overordnede og overlappende cirkler: Nyheder og I tiden. Praktikanter indgår i de redaktionelle fællesskaber og produktioner begge steder.

Nyhederne:


Dagen: Journalisterne laver TV-indslag til vores fire daglige nyhedsudsendelser med 19.30-nyhederne som flagskibet. Fokus ligger på at vinkle skarpt, komme ud af huset og fortælle dagens vigtigste historier i lyd og billede.

Fagredaktionen: Her dykker vi dybere ned i historierne, lave grundigere research, kæler for detaljen og fortælle længere historier. Journalisterne arbejder både med fotograf og som VJs (videojournalister). Der er typisk en uge til at lave en pakke med indslag, artikel og opslag.


Web: tv2Kosmopol.dk udgiver dagligt egne historier, og der er stor tradition for, at vi bliver citeret i mange andre medier. Det er ofte web, der sætter den daglige nyhedsdagsorden i huset og trækker på et hav af kilder og værktøjer til formidling og analyse.

I tiden:


Format: Det mere fortællemæssigt legende og nysgerrige univers med fokus på kultur, oplevelser og tendenser i tiden. Nogle gange som enkeltstående historier, andre gange som serier. Det er her, vi laver det ugentlige magasin ”Oplev”, der også har sin egen, selvstændige app.

Lang levetid: LEV teamet laver længere, engagerende historier på video og skrift. Det er også dem, der laver content målrettet vores sociale medier med indhold, der er tilpasset målgruppen på hver platform. Tjek, hvad vi laver af spændende historier her: Facebook, Instragram, YouTube, TikTok

Spørg Os: Hver uge søger en VJ svar på en undren, vi har fået gennem Spørg Os fra en hovedstadsbo. Derudover undersøger vi løbende spørgsmål på web og video rundt om i huset. Spørgsmålene hjælper os til at vide, hvad der optager befolkningen lige nu. De ugentlige afstemninger viser os, hvad flest synes er relevant.


Nye praktikanter gennemgår et forløb, der skal opbygge de helt nødvendige og universelle skills for at blive en professionel journalist. Senere tilpasser vi dit forløb efter dine evner og ønsker, aktuelle muligheder og begivenheder, husets løbende behov og satsninger og længden af din praktik.

Mød os:
Praktikmessen i Odense 16.4.2024 – vi glæder os til at møde dig, lytte til dig og fortælle meget mere om praktik på TV 2 Kosmopol. Vi kommer praktikant Jacob Espander Clemen og praktikantvejleder Nanna Holst.

Kvægtorvet i Odense 23.4.2024 med TV 2 og TV 2 Regionerne - Vi holder samtaler kl. 9 -16
Til samtalen vil være chefredaktør & praktikchef Nanna Andreasen og redaktør & praktikantvejleder Nanna Holst.


TV 2 Kosmopol 24.4.2024, Allégade 7-9, Frederiksberg - Her holder vi samtaler kl.10 - 16
Til samtalen vil være chefredaktør & praktikchef Nanna Andreasen og redaktør & praktikantvejleder Nanna Holst.


Værter på dagen er praktikanterne Kamille Agerley og Lærke Valentin. De tager imod, viser rundt og svarer på jeres spørgsmål. I, der har taget samtalen på Kvægtorvet dagen inden, er velkomne til at komme forbi vores meget anderledes hus på Frederiksberg kl. 09:30-16:30.


Book en tid til samtale hos Dorte Bendix dobe@tv2kosmopol.dk


Hvis du vil høre mere
Du er velkommen til at kontakte praktikantvejleder
Nanna Holst på naho@tv2kosmopol.dk / 41515567

Eller en af vores nuværende praktikanter – i alfabetisk rækkefølge:
Elisa Piccin (sdu)  elpi@tv2kosmopol.dk /60541388
Jacob Espander Clemen (dmjx) jacl@tv2kosmopol.dk / 29471843
Kamille Agerley (dmjx) kaag@tv2kosmopol.dk / 53653936
Lærke Valentin (sdu) lval@tv2kosmopol.dk / 51423736


Vi ser frem til at høre fra dig!

Følg praktikken på SoMe:
FB: Praktik hos TV 2 Kosmopol
IG: praktikant_tv2kosmopol

Forsiden lige nu

Vis mere

Forsiden lige nu

Vis mere