Journalistpraktikant på TV 2 Kosmopol

Som journalist-praktikant på TV 2 Kosmopol bliver du en del af et spændende mediehus og et nyskabende projekt.

Vi har som ambition at være det bedste praktiksted og sætter en stor ære i at udvikle dig til en kompetent journalist i trygge rammer. Du er blandt erfarne og hjælpsomme kolleger, som altid er klar med sparring og et godt råd.

TV 2 Kosmopol er et trygt og uformelt sted at tage de første skridt ud i journalistlivet.

Den regionale journalistik er ofte langt tættere på borgerne, så her får du mulighed for at lave journalistik, der virkelig betyder noget.

På TV 2 Kosmopol har vi stort fokus på borgerinddragelse i vores journalistik, og vi har en ”Spørg Os”-redaktion, der producerer journalistik på baggrund af spørgsmål sendt direkte til os fra seerne. Du vil hurtigt opleve, at vi som regionalt medie har stor føling og kontakt med vores sendeområde. En nærhed, som er svær at skabe på landsdækkende medier.

TV 2 Kosmopol er et mediehus i stor udvikling på alle platforme. Vores redaktioner producerer indhold til TV, Web og SoMe - og du kan få et forløb på alle redaktioner.

Her er højt til loftet og meget få begrænsninger for at udfolde dit talent. Som journalistpraktikant kan du arbejde med forskellige formater, og vi tilrettelægger dit forløb efter dine ønsker. Vil du være mester i det skarpe nyhedsindslag, den gode TV-fortælling, lave din egen serie på flere afsnit, en digital fortælling eller et SoMe-projekt? Hvis idéen er god, siger vi sjældent nej.

Vi har praktikant-læringsdage hver anden måned, og en gang om året er vi på et større ”academy” med overnatning sammen med praktikanterne fra TV 2 og TV 2s øvrige regioner.

Vi glæder os til at få dig med på holdet!

quote TV 2 Kosmopol har fået en markant stemme i det danske mediebillede. Når vi satser, satser vi stort – og det bliver bemærket og citeret.

Som det eksempelvis skete med vores historier om unges misbrug af opioidpillerne Dolol

Fra Lorry til Kosmopol
Som journalist-praktikant på TV 2 Kosmopol bliver du en del af et spændende mediehus og et nyskabende projekt. Måske det mest overraskende og fornyende på den danske mediescene lige nu.

Det seneste år har vi været gennem et stort udviklingsforløb, og den 11. januar 2023 trak vi stikket til gode, gamle TV 2 Lorry – og sagde velkommen til TV 2 Kosmopol.

Det var en stor beslutning at skifte navn, men vi havde brug for en ny identitet, der passer bedre til dem, vi er. 

Vi er nemlig langt fra TV 2 Lorrys image som en halvstøvet regional TV-station. Vi er et moderne mediehus, der dækker den mest interessante og mest urbane del af landet: Hovedstadsområdet med 2,1 millioner borgere - og det præger selvfølgelig vores historier.

Derfor retter vi nu i højere grad blikket mod hovedstaden som centrum for det, der forbinder alle i vores sendeområde, men glemmer selvfølgelig ikke dem omkring.

Det er nemlig her i hovedstaden, at de fleste tendenser opstår. Vi har flere kulturelle tilbud. Det er her, magten udspringer fra, og de vigtigste beslutninger bliver truffet. På TV 2 Kosmopol er vi så heldige at kunne fortælle landets bedste og mest vedkommende historier.

Vi er blevet kosmopolitter, der både retter blikket mod vores egen metropol men også har udsyn og kigger mod verdens storbyer, som vi spejler os i.

Fakta om TV 2 Kosmopol
Vi er et mediehus med omkring 90 medarbejdere, og vi bor i en smuk, historisk bygning midt på Frederiksberg.

Vi er overvejende finansieret af licensmidler og drives i henhold til den gældende public service-kontrakt med Kulturministeriet.

Med 34 kommuner og to regioner i vores sendeområde er vi den mest folkerige af de otte TV 2-regioner.

Vi har selvstændige redaktioner, som leverer forskelligt indhold:
Dagen: Journalisterne laver TV-indslag til vores fire daglige nyhedsudsendelser. De største udsendelser er kl. 19.30 og kl. 22.00. Her lærer du at vinkle skarpt og fortælle den gode historie.

Forproduktion: Her er der mulighed for at dykke dybere ned i historierne, lave grundigere research, kæle for detaljen og udkomme med et længere format. Du vil også lære kunsten at arbejde som VJ. Journalisterne her har typisk en uge til at lave et indslag.

Serie: Vi laver flere spændende serier på TV 2 Kosmopol med stort fokus på kultur, oplevelser og tendenser. Her er der rig mulighed for at lege med forskellige fortælleformer. Den mest kendte serie er nok ”Oplev”, som udkommer en gang om ugen.

Web: tv2Kosmopol.dk udgiver dagligt egne historier, og der er stor tradition for, at vi bliver citeret i mange andre medier. Redaktionen holder altid skarpt øje med, hvad der sker i vores sendeområde.

SoMe: Vi har en separat redaktion, der udelukkende producerer content til vores sociale medier. Redaktionen er ung, og humøret er højt. Tjek, hvad de laver af spændende historier her:
Facebook, Instragram, YouTube, TikTok

Mød os:
Praktikmessen i Odense 18.4.2023 – vi glæder os til at møde dig og fortælle meget mere om dine muligheder på TV 2 Kosmopol.

Kvægtorvet 25.4.2023 - Her holder vi samtaler fra kl.9.30. Til samtalen vil være Mathilde Fischer Thomsen, som er redaktionschef for web og praktikantvejleder Camilla Bresemann. Book en tid til samtale hos Dorte Bendix på dobe@tv2kosmopol.dk

TV 2 Kosmopol 26.4.2023, Allégade 7-9, Frederiksberg - Her holder vi samtaler fra kl.9.30. Til samtalen vil være Mathilde Fischer Thomsen, som er redaktionschef for web og praktikantvejleder Camilla Bresemann. Book en tid til samtale hos Dorte Bendix på dobe@tv2kosmopol.dk

Hvis du vil høre mere, er du velkommen til at kontakte praktikantvejleder Camilla Bresemann på cabr@tv2kosmopol.dk tlf. +453017 3037

Eller en af vores praktikanter
Anders Bagge: +458192 0767
Leo Mortensen: +454131 7000
Søren Schousgaard: +452759 7794

Forsiden lige nu

Vis mere

Forsiden lige nu

handicapparkeringskort

Her går indbrudstyve efter personer med handicap

portører på Rigshospitalet nedlægger arbejdet.

300 portører på Rigshospitalet nedlægger arbejdet

politivedretten

Bandemedlemmer ville hævne sig mod Bandidos med bombeangreb

20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Personfarligt forhold på Frederiksberg

26-årig kvinde fundet dræbt i lejlighed

Pia Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard: Det her er min største fortrydelse

Politibil 112

Formodes at være i udlandet: To unge mænd fængslet in absentia efter drab på 21-årig

Cykler

Nu vil politikere gøre parkeringsfinte for cykler ulovlig

Vis mere