Karen står bag modaktion: ”Jeg elsker at bo i Brøndby Strand”

Ny løbeseddel omfavner lokalsamfundet efter at Danskernes Parti opfordrede udlændinge til at rejse hjem. Borgmester er begejstret.

Tirsdag omdelte det stærkt højreorienterede og indvandrerkritiske parti Danskernes Parti løbesedler henvendt til ”de fremmede” i Brøndby Strand med en falsk enkeltbillet fra Københavns Lufthavn til Langbortistan ledsaget af teksten ”God tur hjem”.

Det fik onsdag både Brøndbys borgmester Kent Max Magelund (S) og det lokale folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S) til at tage afstand – og det fik en gruppe borgere til at arrangere en demonstration på lørdag.

Nu har det også fået en kvinde, der kalder sig Karen, til at iværksætte en modreaktion. 

- Jeg elsker at bo her sammen med jer. Uanset hvor I eller jeres forældre, eller bedsteforældre kommer fra. Uanset hvilket sprog I taler, uanset jeres religion, og uanset hvad farve jeres hud har, skriver Karen, der beskriver sig selv om ”meget bleg og meget lyshåret, døbt og konfirmeret.

Det gør hende dog ikke til mere dansk, skriver hun på løbesedlen, hvor hun nederst har placeret et hjerteformet klistermærke.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne modarbejde al det had. Tag et hjerte alligevel, opfordrer hun på sedlen, som blandt andre debattøren Khaterah Parwani har delt på Facebook  

Borgmester: Vi har et unikt Brøndby-DNA

Initiativet hilses velkomment af Brøndbys borgmester, Kent Max Magelund (S), der har et helt andet billede af Brøndby end det, der fremgår i medierne.

- Jeg synes, det er en flot modreaktion. Jeg er opvokset her og har boet her siden, og det er ikke noget nyt for os, at her er et stærkt fællesskab. Det er noget af det særlige, der er ved Brøndby. Vi har et særligt DNA, hvor folk er glade og stolte for at bo her, siger han, der egentlig helst havde set, at Danskernes Parti ikke havde fået nogen opmærksomhed.

- Jeg synes, sådan noget burde ties ihjel. Danskernes Parti opnår hvad de vil, hvis mange reagerer på det, men det er jo svært at lade være med at reagere, siger Kent Max Magelund. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik