Madkriger uddelte kasserede fødevarer på gaden - og risikerer kæmpe bøde

Madspilds-forkæmperen Fabian Vennekilde gennemførte ny aktion mod supermarkedernes madspild.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Akkompagneret af "Økobandet" blev 1 ton ketchup, gourmet-salt, frugt, brød, øl og krydderurter i dag foræret væk ved et skralde-marked på Frederiksberg Runddel.

Markedet blev arrangeret af madspildskrigeren Fabian Vennekilde, der har gjort det til sin mission at påvise, at landets supermarkeder dagligt smider mange tons mad væk, som intet fejler.

Og derfor udsatte han tordag forbipasserende for et eksperiment.

- Her står jeg med nogle varer. Nogle af dem er fundet - nogle er købt. Dem deler jeg ud, og så skal folk vurdere varerne. For tager de den rigtige vare, så klapper folk på hele Frederiksberg.

- Men tager de den forkerte (de kasserede varer, red), så kommer Fødevarestyrelsen efter mig og giver mig en bøde på 10.000 kroner, lød det fra Fabian Vennekilde, da TV 2 Lorry mødte ham på Frederiksberg Runddel.

Fabian Vennekildes ærinde er at gøre opmærksom på, at den mad, supermarkederne smider ud, ofte er lige så god og brugbar, som den folk køber sig til.

Ulovligt at uddele kasseret mad

Og hans protest var netop rettet mod det forhold, at det er ulovligt at uddele den mad, supermarkederne kasserer.

- Det kan ikke være rigtigt, at det er nemmere, hurtigere og billigere for virksomhederne at smide deres varer ud, bare fordi vi har fået lavet et bureaukrati, hvor det er vigtigere at vi smider æblerne ud, selv om de intet fejler og en lille pige kan få glæde af dem, siger en harmdirrende Fabian Vennekilde.

Han har før gjort sig bemærket ved forskellige madaktioner og har påvist, hvordan brugbare varer - både mad og andre ting - i tonsvis ender i containere.

Bøde på vej?

Ved torsdagens aktion kom fødevaremyndighederne ikke forbi.

- Men jeg kan da stadig nå at høre fra dem. Ved tidligere lejligheder, når jeg har gjort noget tilsvarende, har de advaret mig om, at det var ulovligt, og at jeg kunne risikere at få en bøde, siger han til TV 2 Lorry.

Fabian Vennekilde kom ikke af med al den indsamlede maden, men den bliver givet væk og brugt via andre kanaler, forklarer han.

Fabian Vennekilde fører en stædig krig mod spild af mad og andre varer, der kan bruges i stedet for at blive kasseret.
Fabian Vennekilde fører en stædig krig mod spild af mad og andre varer, der kan bruges i stedet for at blive kasseret.
Foto: Privatfoto


Vis mere
MPPC_103_V1_2

Politiet vil ændre på farlig opførsel på cykelstierne

Skoletoilet Rådmandsgade Skole

Lang og klam udsigt til bedre toiletforhold på skoler:
På Nørrebro må fem børnehaveklasser deles om to toiletter

Vis mere