Borgmester om Vinge-projekt: "Jeg tror stadig på det"

Torsdag bliver det første af en række borgermøder om Vinge afholdt. Borgmesteren i Frederikssund fortæller her, hvad han håber, der kommer ud af det.

Torsdag klokken 19 er der borgermøde om Vinge i Frederikssundhallen.

Bydelen Vinge i Frederikssund skulle rumme 20.000 nye borgere, en s-togstation og 4.000 arbejdspladser i 2035, men det storslående projekt faldt fra hinanden i december sidste år.  

På borgermødet vil der være en gennemgang af forløbet. 

- Jeg håber på, at borgerne bliver klogere på, hvad der skete, og hvorfor projektet blev afbrudt, fortæller borgmester John Schmidt Andersen fra Venstre. 

Tror stadig på projektet

Vinge-projektets kollaps medførte et stort hul i kommunekassen, og politikerne skulle pludselig finde besparelser på omkring 100 millioner kroner. 

- Vi har fundet nogle steder at spare, som ikke har ramt den borgernære service. Men det kan da godt være, at der kommer nogle vrede mennesker til borgermødet alligevel. Jeg tror også, at der kommer mange, der er nysgerrige på fremtiden. Det er jo trods alt rart at være en udviklingskommune og ikke en afviklingskommune, lyder det fra John Schmidt Andersen.

Fra kommunens side arbejdes der nu intenst på at få det kuldsejlede projekt tilbage på benene. Til mødet på torsdag vil politikerne gerne fortælle om planerne og i dialog med borgerne.

- Jeg tror stadig på projektet. Det er bare i en anden form. Det bliver ikke "big bang". Det skal foregå i et andet tempo, og vi tager det skridt for skridt i mindre og mere overskuelige bidder, siger borgmesteren.

Velkommen uden tilmelding

Frederikssund har modtaget kompensation fra nogle af de rådgivere, som kommunen benyttede i forbindelse med byudviklingsprojektet. Når man spørger borgmesteren, om han fortryder noget i forløbet, så peger han netop på rådgivernes rolle. 

- Der er flere læringspunkter. Vi lyttede for meget til vores rådgivere. Vores administration skal være i stand til selv at følge forløbet tættere, fortæller John Schmidt Andersen.

Borgermødet i Frederikssundhallen bliver afholdt torsdag fra kl.19 til kl. 21.30.  Som noget ret usædvanligt beder kommunen borgerne om at tilmelde sig på forhånd. Fristen er allerede mandag.

- Jeg ved simpelthen ikke hvorfor. Jeg tror, det er noget meget lavpraktisk i forhold til borde og stole og hvor meget kaffe, der skal laves. Men hvis man kommer uden at have tilmeldt sig, så er man naturligvis stadig velkommen, afslutter borgmesteren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik