David var hjemløs og arbejdsløs - nu har han både bolig og job

Misbrug og kriminalitet sendte David Nielsen ud på kanten af samfundet. I dag har han, med lidt hjælp, fået sit liv på ret køl igen.

Indtil for ganske nylig var 29-årige David Nielsens liv alt andet end en dans på roser.

I to år var han hjemløs, og i en periode var han nødt til at sove i et telt i en skov.

Hans hverdag var ifølge ham selv kaotisk og ustruktureret. At forsøge at finde et arbejde virkede helt uoverskueligt. 

- Det var lidt min egen skyld. Jeg havde skabt mig nogle problemer, som jeg ikke kunne komme ud af. Det gjorde, at de fleste vendte ryggen til mig. Dem, der gerne ville hjælpe mig, kunne ikke, for det drejede sig om et sted at bo, fortæller David Nielsen, der har en fortid med både misbrug og kriminalitet. 

Et nyt liv med bolig og job

På kort tid har David Nielsen formået at ændre sit liv. I dag har han både bolig og job. 

Hans motivation var og er stadig hans fem-årige søn. 

- Børn gør jo ikke, som du siger, at de skal. De gør det samme, som du gør. Det nytter ikke bare at sige til ham, at han skal vælge det rigtige liv, jeg er nødt til at være et forbillede, lyder det fra David Nielsen.

Via Helsingør Kommune fik David Nielsen i slutningen af sidste år en bolig og kontakt til virksomheden FagAkademiet.  

Hjælper hele vejen

Det er en virksomhed, der hjælper personer med forskellige udfordringer til at få et helt almindeligt arbejdsliv. 

FagAkademiet er så bindeled mellem kommuner og de arbejdsgivere, der er interesserede i at hjælpe folk som David Nielsen i job. 

- Forskellen på os og et jobcenter det er, at vi har åbent 24 timer i døgnet. Vi laver det, der hedder håndholdt inklusion. Vi følger folk helt til døren. Vi kan hjælpe dem med togkortet og med madpakken. Vi kan tage snakken med arbejdsgiveren, og vi kan ringe til dem om morgenen.Vi kan alt det, som det store offentlige system har svært ved at gøre, fortæller Lars Kure, der er projektleder hos FagAkademiet.  

 

Efter at have gennemført et skoleforløb med forskellige opkvalificeringskurser, skaffede FagAkademiet David Nielsen kontakt til nedrivningsvirksomheden J. Jensen. 

 

Her arbejdede han som nedriver i fire måneder, hvor arbejdsgiveren løbende skulle tage stilling til, om det ville ende ud med en fastansættelse. 

 

- Vi ser det som et naturligt samfundsansvar at løfte sådan en opgave. Grunden til, at vi kastede os ud i det, var sådan set, at der var så godt styr på det fra FagAkademiets side. Vi slipper for al bureaukratiet ude i virksomheden, fortæller Thomas Sinding, der er arbejdsmiljøchef hos J. Jensen.

 

For David Nielsen var det undervejs svært at tro på, at han ville ende ud med et job. Han har tidligere været i forskellige former for aktivering, der ikke førte til et arbejde. 

 

Forventningen fra FagAkademiet er dog, at virksomhedsforløbet skal ende ud med en fastansættelse - uden nogen form for løntilskud eller kommunale støttekroner. Og det gjorde det også for David Nielsen.

 

- Jeg har fået det, jeg gerne ville have. Jeg har søde kolleger og en fast indtægt. Min søn er glad for det, og han er stolt af sin far. Det er det vigtigste, afslutter David Nielsen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik