Sækkevis af affald smidt i skoven: Sådan kan skovsvin straffes

Flere sækkevis af affald blev fundet i Hillerød. I affaldet gemte sig navn og adresse på en person. Politiet efterforsker nu sagen.

Torsdag eftermiddag stødte en gæst i Store Dyrehave i Hillerød på et fund, der ikke normalt hører hjemme i naturen.

Der var efterladt sækkevis af skrald i skoven af en ukendt gerningsmand, kunne Hillerød Posten berette.

quote Jeg har et eksempel, hvor ejeren af et pizzaria havde smidt 10 til 15 sække i naturen. Det gav en bøde på 5.000 kroner.

Henrik Suhr, pressekoordinator i Nordsjællands Politi

Det blev meldt til Naturstyrelsen, der gennemrodede affaldet og fandt frem til et navn og en adresse på en person i skraldet. Sagen er nu meldt til politiet, der forsøger at finde den skyldige, fortæller Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

- Vi vil gerne have fat i de skovssvin. Vi skal selvfølgelig have fundet vedkommende, snakket med personen, og så skal vedkommende sigtes, fortæller Henrik Suhr, pressekoordinator i Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Det vides ikke præcist, hvornår affaldet er dumpet. Men torsdag eftermiddag så det sådan her ud.

Bødestraf

- For at smide affald vil man typisk få en bøde, eller i allerværste tilfælde kan man få en frihedsstraf, men det kræver, at det er meget alvorligt, fortæller han.

Han regner med, at denne sag er en bødesag, men det kommer an på, hvad der gemmer sig i sækkene. Ligger der eksempelvis kemikalier eller andet forurenende, kan sagen i yderste konsekvens ende med en fængselsstraf.

 

Bødestraffen kan ligge på mellem 5.000 og 20.000 kroner.

- Jeg har et eksempel, hvor ejeren af et pizzaria havde smidt 10 til 15 sække i naturen. Det gav en bøde på 5.000 kroner, siger Henrik Suhr. 

Et forårsfænomen

Hos Naturstyrelsen er det ikke sjældent, at man finder skraldeposer smidt i naturen.

 
 
Foto: Martin Warming / Hillerød Posten

- Vi bruger vel omkring 150.000 kroner om året på affald, der læsses af i skoven. Vi bruger omkring 500.000 på affald generelt. Det er simpelthen nogle ærgerlige penge, siger han.

- Det er super ærgerligt, at det smides ud i så flot natur som det her. Vi er ikke så langt fra en genbrugsstation, hvor folk kunne have afleveret det kvit og frit, siger Jan Kidholm, chefkonsulent hos Naturstyrelsen Nordsjælland til TV 2 Lorry. 

 
 
Foto: Martin Warming / Hillerød Posten

Det er helt normal procedure at gennemrode skrald for eventuelle breve eller telefonregninger, når man finder det i naturen.

Men ifølge Nordsjællands Politi er det sjældent, at det rent faktisk ender med en politianmeldelse, fordi det kræver, at der er noget konkret at gå efter, før det anmeldes.

Problemet med affald i naturen er særligt slemt på denne tid af året.

- Foråret er faktisk højsæson for aflæsning af skrald i skoven. Der er rigtig meget havearbejde, eller når folk begynder at rydde ud i sommerhuset, at det ender i skoven, siger Jan Kidholm.

 
 
Foto: Martin Warming / Hillerød Posten

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik