Lørdag dyster Danmark om EM-guld: For Jens bliver kampen én af de største

Det danske herrelandshold i softball skal lørdag på hjemmebane i Hørsholm forsøge at vinde EM-guld.

I denne uge har Hørsholm dannet ramme om EM i softball, og efter en hel suveræn præstation har det danske herrelandshold spillet sig frem til finalen, der spilles lørdag klokken 17.30. 

I finalen venter Tjekkiet, der både er forsvarende europamestre og samtidig vandt over Danmark i EM-finalen for to år siden. 

quote Jeg har brugt det meste af min tid i klubben i lige så lang tid, som jeg kan mindes.

Jens Terkelsen, formand, Hørsholm Softball Klub

Den tjekkiske sejr betød, at de havde vundet titlen fem år i træk, og der er dermed lagt op til en dramatisk kamp i aften, hvor Danmark vil gøre alt for at slå de evige rivaler. 

Og selvom rigtig mange danskere formentlig aldrig har hørt om softball før, så har EM-slutrunden i Hørsholm været et fremragende udstillingsvindue for sporten herhjemme, hvilket forhåbentlig kan være med til at øge interessen for den fremadrettet, lyder det fra arrangørerne.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Softball minder om baseball, dog må man i softball kun kaste med underhåndskast.
Softball minder om baseball, dog må man i softball kun kaste med underhåndskast.
Foto: Grega Valančič

Håber succes fører til flere medlemmer

Sådan lyder det fra Jens Terkelsen, der er formand for Hørsholm Softball Klub, og er anerkendt både herhjemme og i udlandet som en af sportens fremmeste ildsjæle. 

- Det har været lidt af en fest, hvor vi har fået vist sporten frem til en masse nye, hvilket forhåbentlig vil kunne aflæses i antallet af medlemmer efterfølgende, siger han til TV 2 Kosmopol og glæder sig samtidig over, at det hele er foregået på de baner, hvor han har lagt et uendeligt antal timer de sidste mange år.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Valdemar Terkelsen er søn af Jens og skal være med til at kæmpe guldet hjem i lørdagens finale.
Valdemar Terkelsen er søn af Jens og skal være med til at kæmpe guldet hjem i lørdagens finale.

- Jeg har brugt det meste af min tid i klubben i lige så lang tid, som jeg kan mindes. Og derfor er det jo ekstra specielt, når det er min hjemmebane, der har været vist frem fra sin pæneste side med flag, tribuner og glade tilskuere, siger Jens Terkelsen. 

Sønner skal kæmpe om guldet på banen

Og aftenens finale bliver ikke kun speciel for Jens Terkelsen, fordi det er på hjemmebane mod de evige rivaler, fra Tjekkiet, der både slog Danmark i finalen for to år siden og i dette års gruppespil. 

For mens han selv er parkeret på sidelinjen, har han to sønner på banen, hvor de skal forsøge at bringe guldet til Danmark. 

- Det giver helt sikkert et ekstra pift, at mine to sønner er med på holdet. De har allerede markeret sig flot indtil videre, og selvom Tjekkiet måske er et niveau over os, så har vi helt sikkert en god chance for at vinde, og den vil vi forsøge at gribe, lyder det fra Jens Terkelsen. 

EM-finalen bliver spillet i Hørsholm Idrætspark lørdag klokken 17.30.

Du kan klikke eller swipe dig igennem galleriet herunder, hvor du kan se billeder fra Danmarks tidligere kampe i slutrunden:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik