Går tilbage til gammel metode: "Lokalbetjentene har fingeren på den lokale puls"

I slutningen af januar åbner en ny nærpolitienhed i Ishøj.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da en bred gruppe af folketingspartier i slutningen af 2020 blev enige om en flerårig aftale, der skulle styrke politiet og anklagemyndighedernes økonomi, var oprettelsen af 20 nærpolitistationer i landet et af punkterne.

Seks af disse bliver placeret i TV 2 Lorrys sendeområde, og i Ishøj åbner man nu en nærpolitienhed den 31. januar.

- Nu får borgerne en ny mulighed for at komme i kontakt med politiet, og vi vil fremover være tilstede meget centralt i Ishøj. Vi glæder os til at slå dørene op og tale om stort og småt med alle i byen, siger politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi.

Politienheden får hjemme i lokaler i Ishøj Bycenter, og det vil være lokale betjente, der står for bemandingen. Ifølge Københavns Vestegns Politi er placeringen valgt, fordi den både er central i Ishøj tæt på, hvor mange mennesker færdes, og fordi den har tilknytning til det nærliggende boligområde Vildtbanegård.

Åbent tre dage om ugen

Den nye nærpolitienhed vil være åben for borgerhenvendelser tre dage om ugen på forskellige tidspunkter. Mandage fra 12-17, onsdage fra 17-22 og fredage fra 9-14.

Her understreger politiet, at alle - både børn, unge og voksne - er velkomne til at henvende sig. 

Samtidig bemærker politikredsen, at de gerne have set åbningen markeret med en fejring, men at det på nuværende tidspunkt desværre ikke er muligt på grund af corona.


Skal ses som et supplement

Selvom den nye nærpolitienhed oprettes i Ishøj, så foregår der nærpolitiarbejde i alle Københavns Vestegns Politis 11 kommuner.

Og det er en god ide med det nære politiarbejde, mener politidirektør Kim Christiansen, der ser den nye enhed som et yderligere tiltag:

- Lokalbetjentene har fingeren på den lokale puls, er ude i byer, boligkvarterer og skoler i bil, til fods og med mobile politistationer – og det lokale politiarbejde vil fortsætte ufortrødent i hele politikredsen lige som vores døgnberedskab og efterforskningsenheder, siger han i pressemeddelelsen.

Herunder kan du se et kort, over de seks nærpolitienheder, der bliver placeret i TV 2 Lorrys område som følge af politiforliget.

Grafik: Sophie Barbon Johansen
Grafik: Sophie Barbon Johansen
Foto: Morten Raarup/TV 2 Lorry

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

billede 123

Til galla på slottet: Her er de 18-årige, der skal fejre prins Christian

ba3b83ec-77a8-4b8d-b909-647638b48c93

Fotogen skypumpe spottet over Øresund

20230924-155339-L-1920x1278we

F.C. København vinder over Brøndby IF

Vis mere
20230924-150951-L-1920x1278we

Politi med klar besked til fodboldfans efter derby

Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

Vis mere