Studerende overdænger Finansministeriet med slimede bønner

Vrede elever og studerende gennemførte tidligt i morges en aktion mod Finansministeriet

Regeringens planer om at skære i SU-budgettet vækker fortsat vrede blandt landets studerende. Så meget, at de her til morgen gennemførte en aktion, hvor trappen til Finansministeriet blev ovderdænget med store mængder slimede bønner - og sloganet: Her er vores sidste bønner - bevar SU´en.

I en pressemeddelelse skriver gruppen Vrede Studerende, der stod bag morgenens aktion:

-Hvis nedskæringerne på SU’en bliver gennemført, vil det presse os unge endnu mere, og vi er bange for at vores spinkle SU-budgetter vil briste, så vi skal gældsætte os til op over begge ører. Sammen med de mange kilo bønner sender vi én stor bøn til politikerne på Christiansborg om ikke at stemme for regeringens ødelæggende SU-nedskæringer.

Regeringens plan indebærer, at den månedlige SU skæres ned. Til  gengæld kan de studerende optage rentefri lån.

Studerende kan i dag kan modtage 5.100 kroner i SU-stipendium om måneden, men det beløb bliver fremover sænket til 4.300 kroner. Herefter kan der så optages rentefri lån, ligesom regeringen vil øge grænse for, hvor store beløb, studerende kan tjene skattefrit ved at arbejde ud over studiet.

En af de studerende bag aktionen er Mathilde, der kun ønsker at optræde med fornavn.

-Hvis regeringen vil hæve bundgrænsen for skattefrit arbejde, så kommer der jo til at mangle en indtægt der. Samtidig vil de fjerne det sjette SU-år, og hvis man forsinkes i sit studie, så får man ikke SU det sidste år.  Vi har et fantastisk system i Danmark med en høj gennemførelsesprocent, og det bør man da bevare. Og endelig - hvis vi skal arbejde ved siden af - så koncentrerer vi os ikke fuldt ud om vores studier, siger hun til TV 2 Lorry.

Mathilde mener, at man ved at bevare det nuværende SU-system investerer i ungdommen og fremtiden - og at det er en investering, der kommer tilbage, hver gang de unge har gennemført deres studier og begynder på arbejdslivet.

Torsdag den 13. oktober ventes tusinder af unge at demonstrere mod de planlagte SU-ændringer på Christiansborg Slotsplads.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik