Danmarks mest udskældte græstæppe får gigant-makeover for tocifret millionbeløb

Moderniseringen er ifølge Parken den største renovering af græstæppet siden ombygningen af nationalstadionet i 1992.

Græsset skal fjernes og undergrunden skal renoveres.

Sådan lyder planerne for at forbedre græstæppets kvalitet på Danmarks nationalstadion, Parken i København.

Bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, som ejer Parken, har besluttet at investere et tocifret millionbeløb det grønne græs, som netop er blevet udskældt for at være knap så grønt.

Det oplyser fodboldklubben FCK, som har Parken som hjemmebane, i en pressemeddelelse.

Stort arbejde

Men hvis man tror, at et nyt græstæppe betyder en afskrælning af det eksisterende lag og et nyt, friskt lag rullegræs, kan man godt tænke om igen.

Arbejdet vil nemlig omfatte en udskiftning af jordlagene under græsset, et helt nyt og tidssvarende dræningssystem, et topmoderne vandingssystem, et avanceret varmeanlæg med sensorer og et nyt hybrid græstæppe på toppen.

Alt i alt betyder det, at undergrunden under parken skal fjernes ned til to meters dybde, hvor en ny konstruktion skal bygges op forfra.

 - Vi har gennemført første step af den plan, vi lagde i december ved at få den nuværende plæne stabiliseret og bragt i god stand hen over foråret. Her har vores groundsman team gjort en kæmpe indsats, og truffet de helt rigtige beslutninger, selvom de har skullet høre på meget, da banen utvivlsomt er den mest omtalte græsplæne i Danmark.

- Nu er vi så klar til at præsentere det næste og helt nødvendige step, efter at vi har gennemført omfattende analyser, siger formand i Parken Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm, der selv har været involveret i arbejdet med banen, siden han i en periode denne vinter var midlertidig direktør.

Græstæppet i Parken har altid modtaget kritik.
Græstæppet i Parken har altid modtaget kritik.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Slidt græstæppe og berettiget kritik

Siden opførslen og indvielsen af Parken i 1992 har det efterhånden berygtede græstæppe på stadion været genstand for kritik.

Det skyldes blandt andet en skidt undergrund, forklarer Allan L. Agerholm.

- Problemerne med banen er årtier gamle og er ikke blevet løst til bunds før nu. Målet med denne investering er, at vi de kommende mange år har meget bedre forudsætninger for at have en god, slidstærk og mere bæredygtig bane i Parken med en undergrund og en infrastruktur, der lever op til de standarder, man med rette kan forvente på FCKs og landsholdenes hjemmebane, og som samtidig sikrer, at Parken kan lægge hus til store koncertoplevelser, siger han.

Den årlige slitage på græsset har også gennem årenes løb fjernet muligheden for at skabe en god græsplæne.

I stedet har man valgt en løsning, hvor man skifter banen inden for kortere og kortere intervaller.

Fra nytår kommer ansvaret for græsset i Parken på nye hænder.
Fra nytår kommer ansvaret for græsset i Parken på nye hænder.
Foto: Skraafoto.dk / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Tidshorisonten ukendt

Det er endnu ikke afklaret, hvornår renoveringen af banens undergrund skal starte, men forventningen er at gøre det i den lange vinterpause i Superligaen.

- Det er et enormt arbejde, der tager flere måneder at færdiggøre. Så lang en pause har vi meget sjældent i Parken, og derfor er det oplagt at satse på vinterens lange superligapause, men vi melder ud, når vi har truffet den endelige beslutning omkring timingen, siger Allan L. Agerholm.

I vinteren 2021 investerede Parken Sport & Entertainment desuden et "markant millionbeløb" til nyt vedligeholdelsesudstyr af banen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik