Distortion dropper Nørrebro og ønsker store ændringer - "Drukner i egen succes," mener K

I en ny ansøgning til Københavns Teknik- og Miljøudvalg lægger arrangørerne af den omdiskuterede festival Distortion op til markante ændringer.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal ikke være gadefest på Nørrebro, når musikfestivalen Distortion løber af stablen i juni 2022 - i hvert fald ikke, hvis det står til arrangørerne af den kontroversielle gadefest.

I en ny ansøgning adresseret til Københavns Teknik- og Miljøudvalg lægger arrangørerne nemlig op til at ændre Distortions koncept markant.

'Det har krævet en pandemi-pause, at turde tage springet fuldt ud, og bryde med et format der har varet i alt for lang tid, skriver arrangørerne i deres samlede ansøgning, som TV 2 Lorry har set.

quote Distortion er ved at genopfinde sig selv. Det forventer jeg meget af, og jeg håber, at der vil være flertal på rådhuset for deres ansøgning

Jonas Bjørn Jensen (S)

Af ansøgningen fremgår det, at Distortions arrangører vil give Nørrebro "en pause" fra festlighederne og lade værtsfunktionen rotere mellem Københavns bydele.

'Tidligere har det været gratis gadefest på Nørrebro og Vesterbro bydelene, men i 2022 er der ikke mere Nørrebro. I stedet introduceres et udvalg af lokationer langs havnen, der skal agere ”spredt” byfest om fredagen,' lyder det i ansøgningen.

Derudover retter arrangørerne fokus mod at skabe én støre gadefest, der skal suppleres af en række afgrænsede arrangementer. Og så skal musikfestivalen kun vare i to dage, hvilket er væsentligt kortere end før.

K: Distortion drukner i sin egen succes

Distortion er vidt berømt for at skille vandende.

Mens festivallens gæster har en fest med live Dj-set, dans og øl i lange baner, så klager mange af de københavnere, der bor i en bydel, hvor Distortion bliver afholdt, hvert år over voldsom larm og skrald, tis og bræk på gader og stræder i deres kvarter både under og efter festivallen.

Også politisk skiller gadefesten vandene.

- Jeg tror, at rotationsprincippet kan genskabe noget af den overraskelseseffekt, der var, da de startede, så det ikke hvert år er i egen bydel, men at det opleves mere positivt, når det så endelig kommer til egen bydel, siger Jonas Bjørn Jensen (S), der er medlem af Økonomiudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.

- Distortion er ved at genopfinde sig selv. Det forventer jeg meget af, og jeg håber, at der vil være flertal på rådhuset for deres ansøgning, og at vi kan give dem det spillerum til at genopfinde sig selv.

Ansøgningen skal behandles på Teknik- og miljøs udvalgsmøde mandag den 6. december, hvor udvalget skal vurdere, om de skal arbejde videre med en tilladelse til Distortion i en 2022-udgave.

Men står det alene til Jakob Næsager (K), der sidder i netop Teknik- og Miljøudvalget og skal være med til at behandle ansøgningen, så bliver der slet ikke nogen Distortion i den centrale del af hovedstaden igen.

Han fortæller nemlig til TV 2 Lorry, at De Konservative stemmer nej til ansøgningen.

- Jeg synes, at det er blevet for stor en fest til at holde i det centrale København, så med mindre man flytter ud, hvor det er længere væk fra folks soveværelsesvinduer, så duer det ikke, siger han.

- Den er ved at drukne i sin egen succes. Vi har foreslået, at man kan holde det på Refshaleøen i Valbyparken eller på Femøren, men det med en fest gennem flere dagen foran folks soveværelser er det blevet for stort til.

Uddrag fra Distortions ansøgning til Teknik- og Miljøudvalget

1. Nørrebro gadefesten afløses af en ny og mere bredtfavnende havnefest

"I stedet for den traditionelle store gadefest om onsdagen bliver der skabt arrangementer langs havnen om fredagen. Mange på arealerne omkring de etablerede havnebade, hvor hvert enkelt arrangement tilpasses de individuelle områder de tager afsæt i. Tiltaget skal ikke ses som en 1-til-1 erstatning for Nørrebro, da havnearrangementerne for de flestes vedkommende er af meget mindre karaktér"


2. Der skaleres ned for de store gadescener. Fokus på mindre aktiviteter spredt over byen

"Prioriteten til den gratis del af gadefesten byder på mere kreativt indhold af både musisk og ikke-musisk karakter. Samtidig ser det nye koncept ActionHygge dagens lys, hvilket gør hele festivalformatet mere alsidigt for Københavns beboere og publikum".


3. Lukkede musikzoner med brugerbetaling - Distortion X

Distortion X er og bliver det koncept der på sigt skal gøre festivalen bæredygtig. Distortion X zonerne er en fast del af selve gadefesten, men placeres på måder, hvor de generer beboere mindst muligt. Det er målet, at få samlet den del af publikum der vil de store scener med den høje musik i Distortion X zonerne, hvorved der bliver frigivet mere plads til den resterende gadefest.


4. Forøget indsats på renhold og sanitet gennem adfærdsændringer hos publikum

"Distortion kan i praksis ikke tage ansvar for alle individer til gadefesten, men vi vil gerne gøre en større indsats for at påvirke publikum i en mere fornuftig retning. Det handler om at tage ansvar for sin egen opførsel og ens påvirkning af byrummet. Kan vi få flere gæster til eksempelvis at deltage i oprydningen, og være mere bevidst om det aftryk de efterlader, er vi nået langt."


Kilde: Samlet ansøgning til Distortion 2022

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere