Frisøren Charlotte er døv og taler ikke - men nu har hun succes alligevel


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg søgte over 300 jobansøgninger, men blev afvist hver gang.

Sådan lyder den hårde melding fra Charlotte Mary Mortensen, der i mange år brugte tid og kræfter på at blive uddannet og finde sig et job som frisør.

Charlotte Mary Mortensen er døv, og det har hun altid været. Det betyder, at hendes hverdag består af tegnsprog, fagter og kropssprog, når hun er i dialog med sine kunder. 

Det har dog ikke fået Charlotte Mary Mortensen til at opgive sin drøm om at blive frisør – tværtimod så skulle hun nok vise andre, at man godt kan være en lige så god med en saks, selvom man hverken hører eller taler. 

- Jeg havde en veninde, der opfordrede mig til at blive selvstændig og starte mit eget firma. Og her er jeg i dag, siger hun til TV 2 Lorry.

Frisørsaloner er kendt for at være et sted, hvor snakken går, men det har ikke skræmt Charlotte Mary Mortensen, der nu kommunikerer med sine kunder på anden vis i egen salon.

Charlotte Mary Mortensen er døv, og hun har trods store udfordringer uddannet sig til frisør.
Charlotte Mary Mortensen er døv, og hun har trods store udfordringer uddannet sig til frisør.
Foto: Anne Hald Madsen

- Ikke alle kunder har forståelse

Charlotte Mary Mortensen har oplevet flere gange, at kunder er kommet ind i hendes frisørsalon og plapret løs, hvor hun i samme øjeblik har måttet vise, at hun er døv.

Hun har oplevet, at hendes kunder har forskellige reaktioner. Størstedelen tager det pænt, men der har været kunder, som har været mere skeptiske omkring det.

- Der kom en kunde engang, og jeg forklarede, at jeg var døv. Kunden sagde, at det var bedst, hvis hun smuttede igen, fordi hun ikke vidste, hvordan hun skulle kommunikere med mig, siger Charlotte Mary Mortensen til TV 2 Lorry og forsætter:

- Jeg sagde, at hun bare kunne skrive sammen med mig, men hun valgte at smutte. Det er sket én til to gange. Jeg bliver selvfølgelig ked af det, men jeg kan ikke gøre noget ved det.

Charlotte er døv, men hun driver sit eget firma som selvstændig frisør, og hendes kunder er vilde med hende.
Charlotte er døv, men hun driver sit eget firma som selvstændig frisør, og hendes kunder er vilde med hende.
Foto: Anne Hald Madsen

Natascha Tarankova, der er kollega med Charlotte Mary Mortensen, siger til TV 2 Lorry, at det er meget inspirerende at arbejde sammen med hende.

Hun her endda flere gange oplevet, at hendes kunder spørger ind til Charlotte Mary Mortensens arbejde, og hvordan hun klarer sig igennem dagen. 

- Jeg er selv overrasket over, at man kan sige så meget med kropssprog. Vi snakker meget mere med følelser. Der er ingen unødvendig snak, og det kan jeg godt lide på arbejdet, understreger Natascha Tarankova. 

Charlotte Mary Mortensen og Natascha Tarankova er begge selvstændige, men arbejder i de samme lokaler i hjertet af København.Vis mere
20191016-160021-7-1920x1281we

Dødsdom til Irma-pigen:
Alle butikker lukker

Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

Vis mere