Iskold julenyhed til de københavnske vinterbadere: Ny badezone ser dagens lys

De københavnske vinterbadere fik lillejuleaftensdag en helt ny badezone, hvor de kan hoppe i havnen.

Holder du af at sænke skulderne i et iskoldt havnebad, så er der en god julenyhed til dig fra Københavns Kommune.

Lillejuleaftensdag åbnede kommunen en ny badezone ved Havnegade. Det oplyser kommunen på sin facebookside.

Den nye badezone har været undervejs i et halvt års tid. Allerede i juli kunne vi på TV 2 Lorry fortælle, at Kultur- og Fritidsforvaltningen havde undersøgt muligheden for at etablere den nye badezone, og at man dengang havde fået af vide, at vandkvaliteten var i orden.

Dengang lød det, at man regnede med at åbne badezonen i august eller september. Så tjept gik det ikke, men nu åbner den - nogle måneder efter planen.

Det er i det grønne område, der er etableret en ny badezone.
Det er i det grønne område, der er etableret en ny badezone.
Foto: By & Havn

Sundt at vinterbade

Det er gode nyheder for vinterbaderne, der bliver de første, til at prøve badezonen af. Er du ikke vinterbader, så er der gode grunde til at overveje at blive det.

I hvert fald hvis man spørger overlæge på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Bo Belhage, der har forsket i effekterne af koldt vand.

Ifølge overlægen er turen i det kolde vand kort og godt chokbehandling, hvor kroppen nedkøles ekstremt hurtigt, og kroppens forsvar kommer på overarbejde. Når det sker trækker blodkarrene sig sammen og chokket udløser en cocktail af endorfiner og adrenalin i blodet.

På TV 2 Lorry har vi tidligere givet Bo Belhages fire råd til nye vinterbadere videre, og dem opsummere vi gerne her:

1. Bad ikke alene

Skulle der ske et uheld, eller du oplever ubehag eller chok fra det kolde vand, så er det vigtigt, at du hurtigt kan få hjælp. Det kan du, hvis du bader med nogle andre, der har prøvet at vinterbade før.


2. Bad hvor du kan bunde

Det kan være fra en bro, hvor du gradvist kan vænne kroppen til vandets temperatur. Men hop for guds skyld ikke direkte i vandet. Når du starter med at vinterbade, så skal du starte under så kontrollerede forhold som muligt.


3. Begynd i dag - ikke i morgen

Hvis du skal blive en tryg vinterbader, så handler det om tilvænning. Chokket mindskes når du regelmæssig og gradvist udsætter din krop for det kolde gys.


4. Hjerteproblemer? Tal med din læge

Det sidste råd henvender sig mest til dem, der har hjerteproblemer. Hjertet kan nemlig blive påvirket af den chok-tilstand, som kroppen kan komme i, når den udsættes for et temperaturskifte. Derfor skal du tale med din læge, inden du hopper i baljen.

I første omgang bliver der tale om et midlertidigt bad, som i 2021 og 2022 får plads ud for Herluf Trolles Gade mellem Inderhavnsbroen og restauranten The Standard. Hvis alt går vel, forventes det at etableringen sker allerede fra august eller september i år.

Københavns Kommune vil løbende evaluere driften og eventuelle gener for naboer. Hvis badezonen medfører større og længerevarende gener, vil den blive nedlagt efter aftale mellem By & Havn og Kultur- og Fritidsforvaltningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik