Sigtet af politiet: To unge mænd har svindlet for 11 millioner

Med falske papirer oprettede to yngre mænd ifølge politiets sigtelse forskellige slags lån og fik udbetalt enorme summer.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To yngre mænd er blevet anholdt og sigtes for at være bagmænd i en større sag om svindel for 11 millioner kroner. Det oplyser Københavns politi.

Mændene er 22 og 26 år gamle, og ifølge politiets sigtelse har de via billån og diverse kviklån svindlet sig til et beløb på 11 millioner. Politiet mener også, at mændene har oprettet bankkonti ved hjælp af falske papirer og herefter har de foretaget massive overtræk på de nyoprettede konti.

Københavns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at mændene onsdag aften blev anholdt og sigtet, efter at der var gennemført ransagninger på flere adresser i hovedstadsområdet.

I alt har 25 pengeinstitutter været udsat for bedragerierne, og de to anholdte anses for at være bagmænd i et organiseret netværk, mens sigtelsen lyder på bedrageri af særlig grov karakter.

Styrede et netværk

- Vi mistænker de to mænd for at styre et netværk, hvor de selv og via stråmænd systematisk har oprettet billån og konti i en række forskellige pengeinstitutter. Der er fremstillet forskellige falske dokumenter og attester, som er blevet brugt, når der er søgt om lån og oprettelse af konti, siger leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet 1 ved Københavns Politi, vicepolitiinspektør Peter Reisz ifølge pressemeddelelsen.

Da efterforskningen er langt fremme, valgte Københavns Politi ikke at fremstille de to sigtede i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. De er derfor blevet løsladt efter sigtelsen, og Københavns Politi fortsætter nu den sidste del af efterforskningen efter ransagningerne onsdag.

Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de to mænd, der sigtes som bagmænd, ikke har ønsket at udtale sig til politiet.

I forvejen er to andre mænd sigtet i sagen. De har fungeret som stråmænd for de to hovedmistænkte.
Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere