Tivolis Venner nægter at støtte bypark: ”Det er et fantasi-projekt”

Foreningen Tivolis Venner harcelerer mod planerne om en kommende bypark foran Tivolis hovedindgang på Vesterbrogade.

- Det kan ikke siges klart nok. Vi vil under ingen omstændigheder støtte det her projekt økonomisk.

Sådan lyder ordene fra Holger Hagelberg, der er formand for foreningen Tivolis Venner, til forslaget om at anlægge en bypark på Vesterbrogade.

Tivolis Venner er en gruppe på 15 bygnings- og bykulturinteresserede borgere, der har til formål at holde et kritisk øje med den fysiske byudvikling i og omkring Tivoli.

Som TV 2 Lorry kunne fortælle i sidste uge, så bakker et flertal i Københavns Borgerrepræsentation op om planerne for at etablere et grønt område foran Tivolis hovedindgang på Vesterbrogade. Den foreløbige plan er, at byparken skal stå klar i 2022.

Men det projekt er Holger Hagelberg og resten af Tivolis Venner altså stærkt imod.

Det på trods af, at Radikale Venstre i København antydede, at foreningen skulle være med til at finansiere byparken sammen med Tivoli selv.

Artiklen fortsætter efter videoklippet

Rettelse: Vi siger i indslaget, at byparken er vedtaget. Det er den ikke. Men der er et flertal

- Vi støtter ikke, for selvom vi ikke er trafikeksperter, så mener vi, at det bliver det rene kaos trafikmæssigt. Umiddelbart ser planen pæn og flot ud på papiret, men det ligner et fantasi-projekt, og vi mener slet ikke, det bør gennemføres, siger Holger Hagelberg til TV 2 Lorry.

Det er et stort flertal i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Borgerrepræsentation med Radikale Venstre i spidsen, der har videreført planerne om at etablere parken og samtidig lukke ned for motorkøretøjer på den centrale strækning, hvor Vesterbrogade krydser Bernstorffsgade og H.C. Andersens Boulevard.

Artiklen fortsætter efter billedet

Visualisering af bypark på Vesterbro Passage ved Tivoli, hvor der er planer om at anlægge et vandløb.
Visualisering af bypark på Vesterbro Passage ved Tivoli, hvor der er planer om at anlægge et vandløb.
Foto: Gehl Architects

"Vi er ikke blevet spurgt"

Sagen skal behandles i Borgerrepræsentationen, før den endeligt kan vedtages, og forude arbejder Københavns Kommune nu på en redegørelse over projektet. Derefter skal byparken til en planhøring med de lokale københavnske borgere, mens kommunen sideløbende vil lede efter finansielle partnere.

Og det er her, at Tivolis Venner altså er blevet nævnt.

- Det forstår jeg virkelig ikke. Vi ved ikke, hvordan vores navn er dukket op i den forbindelse, for vi er slet ikke blevet spurgt om noget, siger Holger Hagelberg.

Artiklen fortsætter efter billedet

En grøn oase midt inde i byen, hvor der normalt er tæt trafik.
En grøn oase midt inde i byen, hvor der normalt er tæt trafik.
Foto: Gehl Architects

Den første snak om byparken blev luftet på et pressemøde sidste sommer. Her afslørede daværende Tivoli-direktør Lars Liebst planerne om at etablere det grønne byrum.

Og Tivolis drøm om en grøn oase ved hovedindgangen står stadig højt på ønskelisten. I sidste uge udtalte administrerende direktør, Susanne Mørch Koch til TV 2 Lorry.

- Jeg er meget glad for den opbakning, der er til projektet, og jeg kan love, at vi kommer til at gå meget aktivt ind i arbejdet med bidrag til den kommende mere konkretiserende fase. Vi kommer til at gøre, hvad vi kan for at realisere dette projekt, som vi fortsat tror fuldt og fast på. Det vil være til gavn for alle i området og for hele København.

"Det ender i ingenting"

Tidligere har Tivolis Venner stukket en kæp i hjulet på byplaner, der siden er blevet skrinlagt. Foreningen blev i 2006 etableret af omkring 20 personer med det særlige formål at afværge, at Tivolis planer om et højhushotel på Rådhuspladsen blev realiseret.

Højhuset blev som bekendt ikke til noget dengang, og nu håber Tivolis Venner på, at byparks-projektet også ender sine dage på tegnebrættet.

- Jeg kan ikke forestille mig, at man sætter en prop i et så trafikalt et vigtigt sted midt ind i København og så håbe på, at trafikken kommer andre vegne rundt. Nu skal man igennem hele rumlen med høringssvar, og så siger folk til sidst nej, så jeg ser for mig en ørkenvandring, der ender i ingenting, spår Holger Hagelberg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik