Ben, Albert og flere andre blev evakueret fra stormfloden: ”Det er chokerende”

Beboerne i en gruppe lavtliggende boliger ud mod Køge Bugt blev fredag aften pludseligt evakueret. Lørdag morgen gør de status over skadernes omfang.

Fredag aften blev 25 personer evakueret fra boligområdet Havstokken, der ligger mellem Køge og Solrød.

En af er Bent Pedersen, der sammen med familien stod midt i aftensmaden, da de fik meldingen.

- Vi fik bare at vide, at vi skulle skynde os ud hurtigst muligt, fordi vandet kom løbende mod huset, siger Bent Pedersen til TV 2.

Spørg Os - Formular

_

Omkring boligområdet havde beredskabet ellers udlagt watertubes i håb om, at disse kunne holde vandmasserne tilbage. Det havde Bent Pedersen og familien også.

- Det var sgu underligt at blive evakueret, for vi havde regnet med, at watertubesne ville holde. Men de kollapsede, så vandet kom drønende ind, og på få minutter stod der 10 centimeter vand på gulvet, forklarer Bent Pedersen.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Bent Pedersen vendte lørdag morgen tilbage til sit hus nord for Køge efter en nat, hvor det ikke var blevet til meget søvn.
Bent Pedersen vendte lørdag morgen tilbage til sit hus nord for Køge efter en nat, hvor det ikke var blevet til meget søvn.
Foto: TV 2

I samme område bor Albert Pedersen, der også blev evakueret fra sit hjem.

- Jeg kan slet ikke komme mig over det. Det føles helt urealistisk. Vi sad herhjemme, og så var det dem fra beredskabet, der gik rundt herude, som kom og bankede på og sagde 'nu er det nu', og så blev vi evakueret, siger han til TV 2.

quote Vi kunne slet ikke sove. Vi lå bare og tænkte på, hvad der mon var sket ude ved huset

BentPedersen

De 25 personer – samt andre, der måtte have behov for det – blev tilbudt overnatning på Asgård Skole i Køge, hvor kommunen i al hast har indrettet et modtagecenter. 

Både for beboerne ved Havstokken, men også for beboere i området ved Inderhavn og Østre Banevej samt husene mellem Carlsens Vej og Toldbodvej.

kritisk evakuering akut alvorligt storm stormflod vandstand oversvømmelse vind orkan køge
Køge Havn fredag eftermiddag, hvor beredskabet kæmpede med at holde vandmasserne ude.
Foto: Roni Jafar / TV 2 Kosmopol

- Vi kunne slet ikke sove

Bent Pedersen og familien valgte dog at overnatte hos bekendte, men søvn fik de ikke meget af.

- Vi kunne slet ikke sove. Vi lå bare og tænkte på, hvad der mon var sket ude ved huset, siger han til TV 2.

Tidligt lørdag morgen tog Bent Pedersen med sønnen ud for at bese skaderne på huset. Her var det et chokerende syn, der mødte dem.

- Der er ti centimeter vand i hele huset, og hele terrassen er oversvømmet. Så der kommer til at blive en del oprydningsarbejde. Og det er jo også kloakvand meget af det, så det bliver ikke så lækkert, siger Bent Pedersen.

Egentlig havde han det på fornemmelsen, at det ville gå galt, fra de første meldinger om stormflodens omfang begyndte at fylde i nyhedsbilledet

- Men det er alligevel chokerende, når man står midt i det, siger han.

Det samme mener genboen Marianne Sommer, der lørdag morgen vendte tilbage til sin bolig på Havstokken.

- Det er første gang, jeg oplever det i de 37 år, jeg har boet her, og det er frygteligt. Jeg var ikke meget for at åbne min hoveddør, da jeg vendte tilbage i morges, så i stedet gik jeg og kiggede ind ad vinduerne og kunne se, at det flød med vand. Det er forfærdeligt, siger hun til TV 2.

Nu venter et stort oprydningsarbejde for beboerne. Men først skal Bent Pedersen og familien have klaret noget helt andet:

- Nu kører vi tilbage og får noget morgenkaffe, og så må vi se, når vandet trækket sig tilbage, hvad der er tilbage, og hvad der er ødelagt.

Samme melding kommer fra Albert Pedersen.

- Vi må nok overnatte hos min faster de kommende dage, og så må vi ellers se, hvad der kan reddes, og hvad vi skal smide ud.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik