Ievgeniias familie er 1500 kilometer væk fra København: "Jeg føler mig magtesløs"

Familien og deres sikkerhed har fyldt i Ievgeniia Pavliuchyks tanker på dagen, hvorpå Rusland invaderede hendes hjemland, Ukraine.

- Jeg føler mig magtesløs, fordi jeg ikke bare har kunnet hjælpe min familie, der er så langt væk.

Sådan fortæller ukrainskfødte Ievgeniia Pavliuchyk til TV 2 Lorry torsdag aften, hvor hun er mødt op til en demonstration foran den russiske ambassade. 

12 timer tidligere vågnede hun op til det, hun tænkte og håbede var en løgn, da hendes kæreste vækkede hende med nyheden om, at Rusland havde invaderet deres fælles hjemland, Ukraine.

- Det første, jeg tænkte, var, at det var løgn. Det var ikke forventet, at det ville ske så hurtigt og så voldsomt, fortæller hun.

Ievgeniia Pavliuchyk har de seneste fem år boet med sin kæreste i København, hvor de begge arbejder.

Men mens de befinder sig i den danske hovedstad, så er Ievgeniia Pavliuchyks forældre og søster forsat bosat i den ukrainske hovedstad, Kiev, 1500 kilometer væk fra København.

quote Du kan tjekke nyheder, men at hjælpe er næste umuligt.

Ievgeniia Pavliuchyk, ukrainer bosat i København

Tjekker nyheder konstant

Netop familien og deres sikkerhed har været det, der har fyldt i Ievgeniia Pavliuchyks tanker torsdagen igennem.

- Min dag er gået med at tjekke nyhederne og sikre, at de (familien, red.) har det godt. Når jeg har talt med dem, har jeg måtte være rolig, så det ikke har stresset dem, det ønsker jeg ikke.

- Det er svært, fordi du ikke bare kan hjælpe, som du ønsker at gøre, når det er din familie. Du kan tjekke nyheder, men at hjælpe er næste umuligt, siger hun.

Ievgeniia Pavliuchyk fortæller, at måde hvorpå invasionen af Ukraine er sket, har været en overraskelse for hende ligesom det har for store dele af de vestlige verden.

Derfor har hendes familie i Ukraine heller ikke været så klar, som man kunne have håbet.

- Jeg støtte min familie og tjekker om de, og mine venner Hvad mangler de? Hvad kan jeg gøre?

- Hele dagen er gået med at finde ud at tænke på min familie i Ukraine og forstå, hvordan man kan hjælpe. Hvad mangler de? Hvad kan du gøre? Intet var parat, siger hun og tilføjer, at hun torsdag også har støttet det ukrainske forsvar økonomisk.

Andreii Kuzmyn og Dariya Wagner står på hver sin side af krigen i Ukraine, når det kommer til deres nationaliteter, men de står sammen om at fordømme invasionen og Vladimir Putin. 

Se eller gense indslaget nedenfor:

Andreii Kuzmyn (tv) og Dariya Wagner (th) står på hver sin side af krigen i Ukraine, når det kommer til deres nationaliteter. Men de står sammen om at fordømme invasionen og Vladimir Putin.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik