Disse tre sager afgør valget i Glostrup

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Glostrup lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Glostrup.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Glostrup:

 1. Bymidten omkring stationen i Glostrup skal udvikles med letbanens komme. Står det til S skal næsten halvdelen af de nye boliger være almennyttige, mens V ikke vil sætte sig fast på noget. Ungdomsboliger er en prioritet for mange af partierne.
   
 2. Glostrups skoler blev i 2012 lagt sammen administrativt til én under stor polemik. En tredjedel af lærerne sagde op, og forældre demonstrerede foran rådhuset. På trods af dramaet står borgmester John Engelhardt, V, stadig ved beslutningen, mens det øvrige byråd er splittet. Flere vil have mere selvbestemmelse til den enkelte matrikel, og et af kritikpunkterne er, at forældrebestyrelserne ikke har nok at skulle have sagt.
   
 3. Valget i 2009 var mere dramatisk end de fleste, da en SF’er kort efter valget forlod sit parti og i stedet støttede Venstre. Det væltede den socialdemokratiske borgmester Søren Enemark, der efterfølgende snagede i SF’erens personlige oplysninger og kom i fængsel for brud på dataloven. Siden har Venstre haft borgmesterposten, selvom kommunen har været rød siden 1928. Søren Enemark stiller op igen ved dette valg.

 TV 2 Lorry besøger Glostrup Shoppingcenter​ den 7. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Glostrup bedre at kende. Læs mere her


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik