Kostskole nomineret til førstehjælpspris

For femte år i træk bliver Røde Kors Førstehjælpspris uddelt, og i år er Havregårdens Kostskole nomineret til den fornemme pris.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har du brug for akut førstehjælp, er det ikke en dum idé at være tæt på Havregården Kostskole i Smidstrup. Alle medarbejdere og elever er siden foråret 2017 blevet undervist i førstehjælp. Det belønner Røde Kors nu med en nominering til Førstehjælpsprisen 2018. Prisen går til den arbejdsplads, som gør en ekstra indsats for at indføre førstehjælp.

 

 

Skolen har udover førstehjælpskurserne også sat en udendørs hjertestarter op på skolens grund. Ifølge skolens forstander, Morten Jørgensen, har hjertestarteren været en måde at give igen til lokalområdet. Skolen har de seneste år haft stort fokus på førstehjælp. Derfor glæder nomineringen Morten Jørgensen: 

 -Det er klart, at det er altid rart at få et skulderklap, når man bruger så meget tid og ressourcer på det. De fleste ulykker sker i hjemmet, og vi har et hjem her med 40 teenagere. Derfor var det vigtigt for os at få undervist alle i førstehjælp. For mange af vores ansatte var det ti år siden, de havde været på kursus. 

Målet er alle

Røde Kors´ ambition er, at alle danskere skal kunne førstehjælp og holde det vedlige. I dag har kun hver tredje dansker et opdateret kursus i førstehjælp – hver femte har aldrig taget et. Derfor kårer Røde Kors hvert år en arbejdsplads, der har gjort noget særligt for at uddanne medarbejderne.

Det er lige præcis det, der nominerer Havregårdens Kostskole til prisen, fortæller kampagneleder Merete McCarthy:

-Det er prisværdigt, at Havregårdens Kostskole ikke bare uddanner et par enkelte medarbejdere, men alle lige fra pedel til køkkenpersonale og undervisere. Faktisk har de taget skridtet videre og uddannet eleverne også. Så har vi lagt vægt på, at kurserne er obligatoriske. Den sidste ting er hjertestarteren. De har sat den udenfor og gjort lokallivet opmærksom på, at den findes, siger hun.  

 

 

Prisen bliver overrakt d. 22. Marts. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Ældre

Dit postnummer har stor betydning for, hvor ofte du møder det samme plejepersonale

cecilie hildebrandt bliver halshugget indefra

Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

_16_9_SOME TEMPLATE 1080p50.00_00_06_40.Still001

Vi skal ikke længere skjule vores følelser: Broderiet har hjulpet Kris til at stå ved sig selv

Vis mere
Madsen_28-05-2023_19-40___c4u7

Hvidovre i Superligaen: Klubbens historie banker i Niels' hjerte

FCK danske mestre

FC København er dansk mester

Vis mere