Byggeri gør kæmpe trold hjemløs – nu kan den blive din

Kunstner Thomas Dambos kæmpe trold, Ivan Evigvår, der normalt er placeret på Stejlepladsen i København, skal flytte på grund af byggeri. Nu savner den et nyt hjem.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Drømmer du om at få en trold i baghaven? Så skal du slå til nu.

Kunster Thomas Dambos kæmpe trætrold, Ivan Evigvår, skal flytte fra sit sædvanlige hjem ved Stejlepladsen i Københavns Sydvest kvarter grundet byggeri på pladsen.

Derfor kan alle nu ansøge om at blive vært for troldens næste hjem.

- Jeg vil foretrække, at den (trolden, red.) kommer til at gøre nogle mennesker glade og passe på et område. Den skal være med til at passe på naturen, siger Thomas Dambo og uddyber:

- Hvis du var en trold, hvor ville du så gerne hen?, spørger Thomas Dambo, der gerne ser, at trolden står et sted, hvor den passer ind.

Ærgerlig over flytning

Trolden Ivan Evigvår, som er en del af Thomas Dambos udstilling, Den Kæmpestore Troldefolkefest, har stået på Stejlepladsen siden 2020.

Kunstneren bag trolden vidste godt, at der tilbage i 2020 var snak om, at der skulle bygges i området på et senere tidspunkt. Han håbede derfor på, at trolden kunne være med til at bevare området.

Derfor ærgrer det også Thomas Dambo, at trolden nu skal flyttes.

- Jeg synes, det er trist, at den skal ned. Grunden til dens placering var, at det var et fantastisk sted – et skævt sted. Det var for at hylde stedet. Jeg tror, der er mange, der er kede af, at den skal flytte, siger Thomas Dambo, der erkender, at kampen mod byggeriet er tabt.

Alle skal kunne besøge trolden

Hvis man skulle være så heldig at blive vært for troldens kommende hjem, er der ifølge Thomas Dambo flere ting, man skal være opmærksom på.

Ivan Trold
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

- Man skal være opmærksom på, at Ivan er en gammel trold, og den ikke har de længste ben. Han skal have hjælp til at blive flyttet, og den kan have brug for lidt kærlighed. Den har brug for olie og en skrue en gang imellem, siger Thomas Dambo.

Han understreger også, at den nye vært skal være opmærksom på, at trolden er offentlig kunst, hvorfor andre folk skal kunne have mulighed for at besøge trolden.

Ifølge Thomas Dambo kan man i de næste par uger ansøge om at blive troldens nye vært.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
tv2s

"Det er et kæmpe chok" - Voldtægtssag på folkeskole ryster lokalsamfund

TV-version.00_00_56_03.Still002

Stine har stor succes med sin simple mad Vi skal fjerne presset ved at invitere middagsgæster

Vis mere