Frifundet efter otte måneder bag tremmer

Frifundet får stor erstatning for tiden bag tremmer, trods protester fra anklagemyndigheden.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter otte måneder i varetægtsfængsel kan en nu 33-årig mand hæve 135.000 kroner i erstatning, fordi han endte med at blive frifundet.
Både Stats- og Rigsadvokaten har ellers ihærdigt forsøgt at overbevise retten om, at manden ikke skulle have en krone, fordi han selv var skyld i den lange fængsling.

Østre Landsret mener da også, at manden i et vist omfang selv var skyld i suppedasen, men det er ikke nok til, at man helt kan nægte ham en kompensation.

Det var i 2009, at han blev anholdt i Illum og sigtet for bedrageri.
Forinden havde han i flere tilfælde været rundt i københavnske butikker sammen med en kammerat, der for store beløb købte dyre tasker, jakkesæt fra Armani, lamper Ipods og meget andet.
Tingene blev - viste det sig senere - købt på kreditkort i flere forskellige navne men uden dækning.

Samtidig fandt politiet i den 33-åriges bagageboks på Hovedbanegården de dyre lamper og smykker og diamanter til en værdi af 300.000 kroner samt et større kontantbeløb.
Det burde alt sammen have vakt mandens mistanke. "En sådan adfærd er så tæt på grænsen for det kriminelle", at manden må have indset at han ville risikere at blive anholdt og tiltalt, har statsadvokaten vurderet.

Kammeraten fik halvandet års fængsel, men selv blev den 33-årige frifundet for bedragerierne. Efter de otte måneder i arresten kunne han gå derfra med kun en bøde på 3000 kroner for at have arbejdet ulovligt under forskellige navne.

Derfor krævede han knap 175.000 kroner i erstatning. Men det blev i byretten nedsat til knap 154.000 kroner. Anklagemyndigheden ankede i et forsøg på at slippe helt, men opnåede kun, at landsretten satte erstatningen yderligere ned til de godt 135.000 kroner.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Vis mere