Køber stjal Brians bil: Sådan undgår du at blive snydt, når du sælger din brugte bil

Spørger man FDM, har man nogle enkle råd, som minimerer risikoen for at stå i en dårlig situation, hvis man bliver snydt.

Brugtvognssalget boomer. De første tre måneder af 2022 slår således alle rekorder. 

Det oplyser Bilbasen til TV 2 Lorry.

Med med flere salg stiger risikoen for at blive snydt også, og derfor opfordrer FDM privatpersoner til at tænke sig godt om og være ekstra opmærksomme, hvis man kaster sig ud i at sælge sin brugte bil

- Du risikerer at stå uden bil, uden penge og at forsikringen ikke dækker, siger Simon Nguyen Kildeby, der er jurist i FDM, til TV 2 Lorry.

Senest fortalte TV 2 Lorry om, en noget forbavset bilejer fra Nordsjælland, Brian Nielsson, der så sin sorte Audi Cabriolet blive stjålet for næsen af ham.

Se eller gense indslaget med Brian Nielsson nedenfor

Brugtbilsmarkedet er rødglødende. Nu advarer eksperter om, at sælgerne skal være forsigtige.

Forsikringsoplysningen har gennemgået afgørelser i Ankenævnet for Forsikring gennem de sidste 20 år for TV 2 Lorry.

Det viser sig, at man er dårligt stillet, hvis sælger ikke sidder med i bilen, når den skal prøvekøres.

- Hvis du overdrager nøglen til en potentiel køber og ikke selv er med i bilen under prøveturen, og vedkommende ikke kommer tilbage med bilen, så dækker kaskoforsikringen ikke, siger Anne Garde Slothuus, der er forsikringsekspert ved Forsikringsoplysningen, til TV 2 Lorry.

- Du har ikke nogen muligheder. Du kan melde det til politiet og håbe de finder bilen og gerningsmanden, men ellers er der ikke muligheder for dækning.

Enkle råd 

Spørger man FDM, har man nogle enkle råd, som minimerer risikoen for at stå i en dårlig situation, hvis man bliver snydt. 

- Du skal bede om at se vedkommendes kørekort, så anbefaler vi også altid at køre med i bilen, tag prøveturen sammen med køber, siger Simon Nguyen Kildeby. 

Bilbasen har desuden formuleret fem gode råd, du kan følge, når du skal sælge bil. Dem kan du blive klogere på i faktaboksen nedenfor.

(Artiklen fortætter efter faktaboksen.)

5 gode råd til en sikker handel mellem private

 1. Ignorer hurtige henvendelser fra udlandet

 2. Tag med på prøveturen

 3. Skriv fyldestgørende slutseddel

 4. Nøglerne overdrages først, når du har pengene

 5. Omregistrér evt. bilen med det samme


Kilde: Bilbasen

Uheldig bilsælger

Som TV 2 Lorry kunne fortælle tirsdag var Brian Nielsson fra Hornbæk yderst uheldig, da han søndag klokken 16:15 forsøgte at sælge sin AUDI A5 3 liters TDI Cabriolet.

Under prøvekørslen tog salget nemlig lidt af en uventet drejning.

- Vi kører ind til siden, et lille stykke fra mit hus, for at bytte. Jeg skal køre bilen det sidste stykke. Lige da jeg stiger ud af bilen, når jeg knapt nok at smække døren, så træder han på speederen, og så kører han fuld skrue væk med bilen.

- Der går fem til ti sekunder, så tænker jeg, han har sgu stjålet min bil, siger han til TV 2 Lorry.

Nordsjællands Politi har en opfordring folk, der vil sælge deres bil til en privatperson:

- Det er først og fremmest vigtigt at få køberen til at forevise sit kørekort. Hvis køberen skal prøve bilen, så tag med på turen, og når turen er overstået, så vent med at stige ud af bilen, til du har nøglerne i hånden, eller til at køberen stiger ud, siger Thomas Overgaard.

Selvom Brian Nielsson ikke har store forhåbninger om, at han ser sin bil igen, så vil han fremadrettet ikke være bange for at sælge en bil til en privatperson.


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik