Kommuner: Flere anbragte teenagere kan komme i familiepleje

Både i Rødovre, Halsnæs og Gentofte kommuner kom ingen af de nyanbragte teenagere i familiepleje sidste år. Det viser en rundringning, DR København har foretaget.

De forsvindende få anbringelser af teenagere i familiepleje er på trods af, at teenagere faktisk har stor gavn af at komme i familiepleje. Det viser en ny undersøgelse, som Københavns Kommune har lavet.

I København er Enhedslistens Socialborgmester, Mikkel Warming, ikke i tvivl om, at der skal arbejdes på, at flere anbringelser skal ende med familiepleje.

- Mange flere unge kan blive anbragt i familiepleje, fordi rapporten viser, at teenagere kan knytte bånd til plejefamilier i en grad, man ikke har troet tidligere, siger Mikkel Warming til DR København.

Rapporten smitter af på flere kommuner i hovedstadsområdet. Både i Rødovre og Halnæs kommuner vil man nu overveje at sende flere teenagere, der skal anbringes udenfor hjemmet, i familiepleje.

- Når der ligger sådan en undersøgelse, så er det da spændende for os at kigge på det og se, hvad vi kan omsætte til vores egne forhold, siger Joan Nielsen, børnefamiliechef i Rødovre Kommune, til DR København.

Men undersøgelsen kommer noget bag på Rødovres børnefamiliechef.

- Vi synes det har været rigtig svært at få teenagere til at falde til i familien og dermed også opnå den tilknytning til en af de voksne i familien, siger Joan Nielsen.

Det vil dog ikke afholde kommunen fra at afprøve den ny viden.

- Det skal da prøves af, siger hun.

Den holdning deler formand for familiecheferne i Region Hovedstaden og familiechef i Halsnæs, Jan Dehn. Han mener, at resultatet af undersøgelsen kan bruges af alle landets kommuner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik