Så meget koster det at spise Michelin - og det får du for pengene

Spiser man på en Michelin-restaurant, så forventes der en ekstraordinær oplevelse - men hvad får man egentlig for pengene?

København er Nordens gastronomiske hovedstad, hvor der er 17 Michelin-restauranter.

De dækker vidt og bredt. Er du til ny-nordisk gastronomi, italienske institutioner eller østlig kogekunst? De københavnske Michelin-restauranter tilbyder noget for enhver smag.

For mange mennesker er Michelin-restauranter også forbundet med en oplevelse, der koster noget mere end et normalt restaurantbesøg.

Men hvad får man egentlig for pengene, hvis man besøger én af de eftertragtede restauranter, og på hvilken restaurant kan man få den biligste madoplevelse med Michelin?

På kortet herunder kan du se, hvad det koster at spise på Michelin-restauranterne. Og under kortet kan du se, hvilke retter Michelin Guide fremhæver fra de forskellige restauranter. 

3 stjerner: Geranium 

  • Sprøde blade af jordskokker med syltede valnødder
  • Lam med aromatiske urter, trøffel og syltede fyrretræsnåle
  • Karamel med ristet korn og frosset kamillete
Rasmus Kofoed er kok hos Geranium, hvor han har vundet en masse anerkendelse. 
Rasmus Kofoed er kok hos Geranium, hvor han har vundet en masse anerkendelse. 
Foto: Keld Navntoft/Scanpix

2 stjerner: Jordnær

  • Kaviar, blomkål og saltet fløde
  • Pighvar med trøffel og yuzu kosho beurre blanc
  • Skivekamille med rå mælk og grøn rabarber

2 stjerner: Alchemist

  • ”Toast”
  • ”Plastic Fantastic”
  • ”Andy Warhol"
Rasmus Munk er kok hos Alchemist, som åbnede tilbage i sommers. I går fik de allerede tildelt to Michelin-stjerner. 
Rasmus Munk er kok hos Alchemist, som åbnede tilbage i sommers. I går fik de allerede tildelt to Michelin-stjerner. 
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

2 stjerner: AOC

  • Grillet jomfruhummer med fermenterede kirsebær
  • Krogmodnet lam med syltede grøntsager og salat sauce
  • Rabarber med jordbær og roser

2 stjerner: Kadeau

  • Østers med hvid asparges, solbær og olie
  • Kold og varmrøget laks med fermenteret tomatvand og figner
  • Syrnet fløde med hindbær og stikkelsbærjuice

2 stjerner: Noma 

  • Asparges med vilde urter og byg
  • Grillet torsk med krydderier
  • Skovmærkeis med birkesaft og grankogle

1 stjerner: 108

  • Grønne ærter med unge fyrretræsnåle og frosset hyldeblomst 
  • Grillet sort hummerhale med jordbær, krydderier og hummerhovedsauce
  • Ristet tangis med hasselnødolie og kaviar 

1 stjerner: Kong Hans Kælder

  • Soufflé af søtunge med beurre blanc og kaviar
  • Tre serveringer af dansk sort hummer
  • Dessertvogn 'á la Kong Hans'

1 stjerner: Marchal

  • Blæksprutte med østers, kaviar, champagnesmør og spinat 
  • Canard á la presse - presset and med sauce legeret af andens eget blod
  • Chokolademousse med karamel, mandler og is med Calvados (æblebrændevin, red.)

1 stjerne: Clou

  • Dykkerindsamlede kammuslinger med fermenteret honning, lime og ristet peber 
  • Foie gras med citronsorbet og bagt lemon curd 
  • Banan med lakrids, olivenolie og is

1 stjerne: Relæ 

  • Multe med agurk og estragon
  • Hindsholm svinekød med salat
  • Solbær og indianermynte
Restaurant Relæ er kendt for deres minimalistiske tilgang til råvarer og nordisk mad. 
Restaurant Relæ er kendt for deres minimalistiske tilgang til råvarer og nordisk mad. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

1 stjerne: Kokkeriet 

  • Jomfruhummer med stikkelsbær og enebær
  • And, jordskokker, sesam
  • Æble, solsikke og kamille

1 stjerne: Formel B

  • Jomfruhummer med sauce nage, gulerodspure og grøntsager
  • Ristet pighvar med braiseret oksekind, persille og hvidløgssauce
  • Havtorn "en surprise"

1 stjerne: Kiin Kiin 

  • Frossen rød karry med hummer
  • Vagtel med citrongræs og kantareller
  • Dampet banankage med saltet kokosnødis

1 stjerne: Søllerød Kro

  • Oscietra kaviar ”en surprise”
  • Pighvar med snegle, hestebønner, oliven og ramsløg
  • Matcha med hvid chokolade, skovmærke og mandelmælk

1 stjerne: Alouette 

  • Oksetatar med kaviar, stranddild og tomateddike
  • Pighvar med ristet knoglesaus og røget citronolie
  • Sæsonens bær med rosenbladolie
Gentofte-restauranten Jordnær fik mandag Michelin-stjerne nummer to. Her kan du se, hvordan ejerne blev fejret, da de kom hjem til restauranten tirsdag. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik