Hospitalsdirektør om indlagte: "Bliver det ved, holder vi til det, og det skal vi"

Vicedirektøren på Hvidovre Hospital anerkender, at de høje indlæggelses-tal i regionen er en udfordring, men "alle skal nok få den behandling, de har behov for," lyder det.

- I hovedstaden og på Sjælland spidser tingene til. Behandling og pleje bliver af en karakter, som patienter lider under.

Sådan lød beskeden lørdag fra Christian Wamberg, der er overlæge på intensiv afdeling på Bispebjerg Hospital, adspurgt om jule- og nytårsdagenes rekordhøje antal indlæggelser.

Overlægen mener, at man i visse regioner – herunder Region Hovedstaden - med de høje tal er ved at nå grænsen for, hvad hospitalskapaciteten kan magte.

Og Region Hovedstaden tegner sig da også for lidt over halvdelen af samtlige indlagte patienter med coronavirus i landets fem regioner.

quote Hvis man siger det, så ligger der en antydning af, at det, man gør, er til skade for patienterne. Vi er ikke alle steder er oppe på det faglige niveau, hvor vi gerne vil være. Det tror jeg, at vi alle må erkende

Jakob Hendel, vicedirektør Hvidovre Hospital

Vicedirektør på Hvidovre Hospital, Jakob Hendel, anerkender overfor TV 2 Lorry, at de høje indlæggelses-tal er en udfordring:

- Det presser jo systemet, fordi vi skal arbejde med en anden sammensætning af patienter, end vi egentlig er sat op. Det er også derfor vi har bedt borgerne om at udvise forståelse for, at der er visse behandlinger, vi ikke kan udføre, siger Jakob Hendel og henviser til planlagte behandlinger og operationer, der ikke er absolut hastende.

Mange af de ansatte på Hvidovre Hospital beskæftiger sig ikke normalt med coronavirus-patienter, og det kan medvirke til at presse systemet, forklarer Jakob Hendel.

Det er dog, ifølge vicedirektøren, ikke ensbetydende med, at personalet ikke kan løfte opgaven.

- Hvis man havde tilstrækkelig mange topkvalificerede sygeplejersker, der var specialiseret i det her, så kan det da godt være, der var nogle af patienterne, der ville få endnu bedre pleje, end de får nu. Men jeg synes bestemt ikke, der er nogle af vores patienter, der bliver dårligere behandler, end vi kan stå inde for, siger han.

Patienter kommer ikke til at "lide"

Jakob Hendel er ikke enig i, at behandling og pleje af de indlagte kan "blive af en karakter, som patienterne lider under," som overlæge Christian Wamberg fra Bispebjerg Hospital tidligere har udtalt:

- Hvis man siger det, så ligger der en antydning af, at det, man gør, er til skade for patienterne. Vi er ikke alle steder er oppe på det faglige niveau, hvor vi gerne vil være. Det tror jeg, at vi alle må erkende, siger han og fortsætter:

- Men det er jo ikke det samme, som at vi ikke gør det bedste, vi kan, og at vi i hvert fald sørger for, at der ikke er nogen, hvis behandling lider på længere sigt. Det bliver ikke lige så hurtigt eller smidigt, som vi gerne vil have det. Men alle skal nok få den behandling, de har behov for.

quote Bliver det ved med det her, så holder vi også til det, og det skal vi. Bliver det værre, må vi også holde til det

Jakob Hendel, vicedirektør Hvidovre Hospital

Januar og februar bliver de værste måneder. Det har både statsminister Mette Frederiksen udtalt i sin nytårstale, mens sundhedsminister Magnus Heunicke udtalte det på seneste pressemøde.

Hvidovre Hospital har søndag næsten 100 indlagte patienter. Adspurgt, om sygehusvæsnet kan klare de kommende måneder lyder svaret fra vicedirektøren:

- Vi skal jo, for det er det, der er. Så det tror jeg ikke står til diskussion. Det kan være, vi skal tilbage til befolkningen, kommunerne og andre for at bede om mere forståelse for, at der er andre opgaver, vi ikke kan løfte:

- Bliver det ved med det her, så holder vi også til det, og det skal vi. Bliver det værre, må vi også holde til det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik