Region søger patienter og pårørende for at styrke behandling

Både patienter og pårørendes erfaringer skal inddrages i højere grad, hvis samarbejdet mellem hospitaler, praktiserende læger og kommunen skal styrkes.

Der er behov for at styrke samarbejdet mellem kommunen, den praktiserende læge og hospitalet i Region Hovedstaden.

Derfor vil regionen nu inddrage både patienter og pårørende for på den måde at lære mere om, hvordan samarbejdet kan blive styrket.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Det kan være en stor opgave som patient og pårørende at navigere mellem hospital og kommune – uanset om der er tale om fysisk eller psykisk sygdom.

- Vi har derfor brug for at få de erfaringer, som patienter og pårørende har, bragt i spil, så vi kan finde ud af, hvor det er, skoen trykker og handle på det, siger regionsrådsmedlem Flemming Pless (S).

Et samordningsudvalg står for at koordinere og udvikle samarbejdet om patienterne, som i deres sygdomsforløb har kontakt til både hospital, kommune og almen praksis.

Søger patienter og pårørende som eksperter

Målet er, at patienter og pårørende oplever sammenhæng og kvalitet i forløbet, når det involverer flere parter end hospitalet alene.

Region Hovedstaden søger derfor patienter eller pårørende, som vil være med til at arbejde for, at samarbejdet mellem lokale, kommunale og regionale sundhedsinstitutioner kan blive bedre.

Derfor søger vi som noget nyt 2-3 brugerrepræsentanter til hvert af de 14 samordningsudvalg vi har i Region Hovedstaden, og håber meget at vi kan få en masse gode input herigennem, siger Flemming Pless fra Region Hovedstaden.

Brugerrepræsentanterne kan forvente at:

  • Få mulighed for at præge samarbejdet og bidrage til konkrete løsninger og tiltag, der styrker sammenhængen på tværs af sektorer i sundhedsvæsenet
  • Få en introduktion til rollen som brugerrepræsentant og samordningsudvalgene
  • Få mulighed for at dele erfaringer med andre brugerrepræsentanter gennem netværksmøder
  • Blive taget godt imod og opleve at mødedeltagere og mødeledere i samordningsvalget lytter, er konstruktive, læringsorienterede og respektfulde.

Kilde: Region Hovedstaden

Region Hovedstaden kunne godt tænke sig, at brugerrepræsentanterne:

  • Har haft et længerevarende forløb i sundhedsvæsenet i Region Hovedstaden inden for de seneste to år enten som patient eller pårørende
  • Er i stand til at bringe sine egne og andres erfaringer og oplevelser i spil på konstruktiv vis
  • Har lyst og evne til at indgå i et konstruktivt samarbejde sammen med ledere og medarbejdere med forskellige faglige baggrunde
  • Er i stand til at deltage i møder ca. 4-6 gange årligt. Møderne varer ca. 2 timer pr. gang og ligger i dagtimerne
  • Kan orientere sig i til tider store mængder skriftligt materiale
  • Kan deltage i en introduktionsdag og to årlige netværksmøder for brugerrepræsentanter

Kilde: Region Hovedstaden


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik